Martin van Staveren.
Martin van Staveren.

'Jullie zorgen echt voor een lichtpuntje'

Human Interest 1.341 keer gelezen

UDEN | "Inmiddels zitten we al op zo'n 60 maaltijden per dag", vertelt Doriene van Katwijk van Stichting OranjeRijk. "En dat ook nog eens iedere maandag, woensdag en vrijdag." Samen met Martin van Staveren, de horecaman binnen het bestuur van de maatschappelijke Udense stichting, verzorgt zij nu al zo'n drie weken een warme hap voor ouderen in de Flatwijk in Uden. Een team van enthousiaste vrijwilligers bezorgt alle maaltijden.

Zo'n vier weken geleden kwam Brabant Zorg met de mededeling dat zij hun maaltijdservice noodgedwongen moesten stopzetten. Voor het bestuur van OranjeRijk reden om direct actie te ondernemen om de ouderen in de Flatwijk te kunnen blijven voorzien van een goede maaltijd. In overleg met wethouder Maarten Prinssen werd direct de knoop doorgehakt om de professionele keuken in Wijkcentrum De Balans, dat net op last van de gemeente was gesloten, weer open te stellen voor het bereiden van deze maaltijden. Uiteraard geheel volgens de RIVM-richtlijnen en hygiënevoorschriften.

Hartverwarmend
"De reacties van de oudere inwoners uit de wijk zijn hartverwarmend", vindt Doriene. "Een dame liet via een WhatsApp-berichtje weten dat ze heerlijk gegeten heeft. 'Jullie zorgen echt voor een lichtpuntje. Ik kijk alweer uit naar de vrijdag, wanneer een blij gezicht het eten weer komt bezorgen', schreef ze. Een andere inwoner stuurde een mooie kaart: 'Voor al het werk dat jullie, iedere week weer, voor ons 'oudjes' doen'." Om dit alles elke week mogelijk te kunnen maken, heeft OranjeRijk financiële bijdragen mogen ontvangen van het Udenfonds en Rotary Club Uden. Daarnaast levert Ekoplaza elke keer weer verse groenten, fruit en vele andere ingrediënten. Ook op Tweede Paasdag ging het koken door. "Juist ook op deze dagen willen we dat lichtpuntje voor deze ouderen zijn", benadrukt Cock de Jong, voorzitter van OranjeRijk. "Het is toch geweldig mooi dat we dit samen voor deze mensen kunnen doen?"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant