Afbeelding

Foto van vroeger: Molenkant - Millsebaan

Historie 871 keer gelezen

UDEN | Toen deze foto in april 1970 werd gemaakt was het adres Millsebaan 15. Het was vroeger de boerderij van Hermanus Geurts (1864-1965) en zijn vrouw Antonetta Timmers (1879-1955).

Mònnes en Netje waren net als alle oudere Újenaren in die tijd goed gelovig en hij was dan ook actief als lid van het Kerkbestuur van de St. Petrusparochie en als collectant tijdens de Heilige Missen. Omdat ze geen kinderen hadden, hebben ze de opvoeding van Netje, een dochter van haar broer Janus op zich genomen. Netje trouwde in 1959 en bleef hier met haar man en kinderen wonen. Ze startten hier een bedrijf in legkippen. Het gezin bleef hier wonen totdat de gemeente (in 1967?) uitbreidingsplannen had voor wat we nu kennen als de Herman Linnebankhof.

Weet je meer te vertellen over deze foto? Plaats dan een reactie op www.kliknieuwsuden.nl bij de foto of geef het door aan info@udenarchief.nl. Kijk eens op de website www.udenarchief.nl. Heb jij zelf een leuke herinnering aan een bepaalde foto? Stuur je foto en verhaal in naar redactie@udensweekblad.nl en wie weet wordt het geplaatst in deze rubriek!

Bron: Stichting Het Uden-archief van Bressers

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant