Afbeelding

Foto van vroeger: de Markt

Historie 1.589 keer gelezen

UDEN | Dit was in het Uden van 1969 een van de meest opvallende panden in het dorp. Bij de oudere Udenaren is het vooral bekend als de toko van de firma Bergmann, die toen al verhuisd was naar de Marktstraat. Nu staat er opnieuw een opvallend pand: Theater Markant.

In het arbeidershuisje in het midden woonde onder andere Martien “de wegwerker” Goossens. Hij was in dienst bij de provincie en verzorgde het onderhoud van de weg van Uden naar Boekel.
Rechts daarnaast, op de hoek van de Kastanjeweg en de Prior van Milstraat, een pand dat meerdere bestemmingen heeft gehad. Van kruidenierswinkel tot café en van kantoor en computerzaak tot drankenhandel. Uiterst rechts het voormalige pand van de firma Van Donzel woninginrichting.

Weet je meer te vertellen over deze foto? Plaats dan een reactie op www.kliknieuwsuden.nl bij de foto of geef het door aan info@udenarchief.nl. Kijk eens op de website www.udenarchief.nl.

Heb jij zelf een leuke herinnering aan een bepaalde foto? Stuur je foto en verhaal in naar redactie@udensweekblad.nl en wie weet wordt het geplaatst in deze rubriek!

Bron: Stichting Het Uden-archief van Bressers

Uit de krant