Kitty Trepels
Kitty Trepels Foto: András Schuh

Bernhoven, Markant, HAN en Radboudumc houden concert tegen kanker

Gezondheid 1.177 keer gelezen

UDEN | Bernhoven, Radboudumc, Campustheater HAN en Markant vinden elkaar in het benefietconcert 'Hartverwarmend en gepassioneerd' dat op 12 september plaatsvindt in theater Markant in Uden. Tijdens deze concertavond wordt ook de samenwerking tussen het Radboudumc en Bernhoven onder de aandacht gebracht. Vanuit Bernhoven leveren de oncologen Allert Vos en Chantal Lensen een bijdrage aan deze avond.

Initiatiefnemer van deze avond is Kitty Trepels. Kitty Trepels hoorde in 2010 voor het eerst de diagnose borstkanker met uitzaaiingen. Kitty is theaterwetenschapper/communicatiedocent aan de HAN in Nijmegen. Vanuit haar professionele achtergrond en vanwege de behoefte om 'iets' te doen maakte ze eerder de voorstelling Vals Plat over haar ervaringen als kankerpatiënt. Acht jaar verder bevindt Kitty zich in een nieuw behandelingstraject nadat bij haar uitzaaiingen in de lever zijn geconstateerd. Ook deze fase van haar ziekzijn verwerkte ze in een theatervoorstelling: 'Ik heb nog iets op mijn lever'. Daarnaast zet ze dus een benefietconcert op touw waarvan de opbrengst bestemd is voor het Radboud Oncologie Fonds (ROF). Drijfveer voor Kitty is de wens zich in te zetten voor kankerbestrijding. Theater Markant stelt de theaterzaal beschikbaar, maar Kitty streeft natuurlijk naar een volle zaal voor een zo groot mogelijke opbrengst.

Optredens
Naast Kitty zelf treden onder meer op zanger/componist Maarten Peters; zanger Gerard Alderliefste, hij was ook bandleider van de begeleidingsband van Ramses Shaffy, Maaike Widdershoven uit Oss, bekend van onder meer de musical Sound of Music en cabaretier/componist Bart Stultiens uit Uden. Prof. Dr. Carla van Herpen is hoogleraar rare cancers (de enige in ons land) en zij is Kitty's oncoloog. Ook professor Van Herpen levert een bijdrage aan de avond.

Informatie
Het concert op 12 september begint om 19.30 uur. Een kaartje kost 20 euro en dat komt geheel ten goede aan het Radboud Oncologie Fonds. Waarom dit fonds zo belangrijk is vertelt Kitty Trepels die tijdens deze avond de presentatie op zich neemt. Kaarten zijn al te bestellen via www.markantuden.nl.

Uit de krant