Afbeelding

Boekel heeft d'n aard

Column 53 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=165263]

Kom … hoe heette dat Turks hotel ook alweer waar we vorig jaar waren? Ja, we noemden het Grand Malaria vanwege de muggen. In de hotelgids had het twee sterren gekregen … maar bij nader inzien bleek dat een doodgeslagen insectenechtpaar te zijn. Het bevond zich op een steenworp afstand van het centrum van de badplaats Kusadasi, en dat klopte wel … want iedere nacht ging er wel ergens een ruit aan diggelen. Maar toe nou … hoe heette dat hotel ook alweer? Ah, gelukkig staat de naam hier nog op de handdoeken: Atlantis Mega Resort. Nou, dat Atlantis viel wel mee. Toen een mevrouw met een zeemleren badpak de whirlpool instapte was het bad in één slurp leeg. Maar mega was ‘t zeker! Als je de receptie wilde bellen moest dat interlokaal. En dat gaf niks want we hadden een all inclusiv arrangement. Zelfs de diarree bleek bij de prijs inbegrepen. Plus de airconditioning. Dat ding had de blaaskracht van de nieuwste turbo bladblazer van Black & Decker. De muggen op de rand van ons bed droegen skibrillen en ons hurktoilet had een constante snotneus. Of was dat een bidet? Hoe dan ook, de dag na die kipsalade werd de spoeling steeds dunner.

Dit jaar blijven we dus in Nederland. Een dagje hier, een weekendje daar. Best leuk. Van de week had ik in de Efteling nog een heuse viagra-ervaring: Twee uur wachten voor een ritje van nog geen drie minuten. En om op dit soort dagen toch een beetje het Grote Vakantiegevoel te creëren blijven we dan slapen in een Bed & Breakfast. Daar kan geen Turks hotel tegen op. Wat een weldadige luxe! Na een muisstil nachtje op een zalig box springmatras wacht beneden een privé ontbijtje waar naast mes en vork echt geen vliegenmepper of maagpomp bij nodig is. Geen brood dat zojuist nog met de strijkbout is opgestreken of kipsalade met als uiterste houdbaarheid de sterfdatum van Napoleon. Nee, het is allemaal supervers en met veel zorg speciaal voor jou klaargemaakt. Oké, het kost een paar centen … maar dan heb je ook wat.
En wat heb je dan precies, wil je misschien weten. Nou, je hebt dan “d’n aard”. En laat dat nou net de naam zijn van de nieuwe Bed & Breakfast in Boekel. Willemien van Zutphen gaat de nieuwe toko daar runnen. Het zit aan Het Goor. Al zou ik die straatnaam snel veranderen. Oeps, ik voel de kipsalade alweer omhoogkomen.

Een weldadige vakantie gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant