Afbeelding

Carnaval bij FC Uden

Algemeen 23 keer gelezen
CARNAVAL VOOR JONG EN OUD IN PLAATS VAN VOETBALWEDSTRIJDEN BIJ FC UDEN.
Was het weken lang het winterse weer dat de spelers van de groene, natte of witte mat hield, dit keer was het ‘t carnavalsfeest dat voorrang had.
Het begon op donderdag, toen had de supportersvereniging van FC Uden een carnavalstrippenavond georganiseerd. Nee er hoefde niemand uit de kleren, al doet de naam strippenavond daar wel aan denken. Nee op de strippenavond die het hele jaar ook wordt gehouden, maar dan op de laatste donderdag van de maand. Aanwezigen kunnen dan tegen gereduceerde prijzen een strippenkaart kopen ter waarde van 10 consumpties. Vaak zijn er leuke thema’s aan de avonden gekoppeld. Nu was dat dus carnaval. Op uitnodiging van FC Uden kwamen de Knoerissen acte presence geven en mee passant de Vertinde Knoeris uitdelen aan een verdienstelijk lid van FC Uden. Dit jaar was dat Toon van Gogh, [image=88126]Toon is het begrip voor FC Uden wat betreft de technische en bouwzaken. Zoals de Opper van de Knoerissen Hans Goossens in zijn lovende woorden zei:”er is hier geen spijker geslagen of gaatje geboord of Toon heeft er iets mee van doen”. Sterker nog Toon weet overal raad op. Niemand doet dan ook ooit tevergeefs een beroep op deze duizendpoot die daarnaast ook nog even de hele ledenadministratie bijhoudt.
De avond werd ook nog opgeluisterd door de Klein Keinder [image=88130]die met een act van de afgelopen Play Backshow. Jan van Hal, Cor van Heeswijk en de in Oss en Uden wereldberoemde Alfred van Ballegooy liet weer hun worst van de Hema zien. Kortom het was weer oergezellig, waarbij FC Uden voorzitter Hans van Collenburg het klaar speelde de Prins Carnaval die een fervent lid is van zustervereniging Udi 19, een mooie FC Udenshawl aan te bieden. De Prins verklaarde hem met waardigheid te zullen dragen.[image=88078]
JEUGDCARNAVAL.
Voor het eerst was er jeugdcarnaval bij FC Uden. Op zaterdag was de jeugd aan de beurt. Met een heuse Jeugd Play Back Show was het een gezellige drukbezochte middag. De optredens van de kids waren bijna professioneel te noemen. De jury[image=88074] bestaande uit hoofdtrainer André Verhoeven, Jeroen Smulders en Peter Duurland, hadden dan ook de moeilijke taak om een winnaar aan te wijzen. Tussen de optredens door ontroerde Ingrid Smulders de aanwezigen met haar weergaloze vertolking van Ciske de Rat, waarbij op het juiste moment echte tranen over haar wangen liepen. Meegesleurd door haar eigen emoties of kwamen er weer uien aan te pas? Later werden de emoties omgezet in een house-variant waarbij de beentjes rap van de vloer kwamen. Ingrid chappeau voor je optreden! Jong en oud hadden een geweldige middag en is zeker voor herhaling vatbaar.[image=88073][image=88128] [image=88075][image=88129]
BILJARTVERENIGING’T BLAAUW TûPKE IN DE OPTOCHT.
Medegebruiker van de accommodatie van FC Uden, biljartvereniging ’t Blaauw Tûpke won met hun deelname aan de Udense Carnavalsoptocht zelfs nog een mooie prijs. [image=88127]Met een rijdende biljarttafel natuurlijk in FC Udenkleuren blauw-geel deden enkele leden mee aan dit Udens evenement. Het was niet alleen de deelname aan de optocht, nee het opbouwen van de wagen was al reden voor menig uurtje plezier. Het stevig ontbijtje vooraf met snert, bloedworst en roggebrood met zult bij de secretaris thuis zorgde voor een goed “bodemke” zodat de optocht zonder energieverlies kon plaatsvinden. De plannen voor volgend jaar liggen al klaar!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant