Afbeelding

Veel steun voor Hanneke Nooijen in Ghana

Algemeen 59 keer gelezen
UDEN - In de Udense kerken is zondag het nieuwe kerkelijke jaar begonnen met de eerste zondag van de Advent, de voorbereidingsperiode op Kerstmis. De adventtijd is een tijd van inkeer en bezinning en daar hoort ook extra aandacht voor de minderbedeelde medemens bij. Dit jaar steunen de Udense kerken een project van Hanneke Nooijen. En aan de collecteschaal in de Petruskerk te zien wordt ze op handen gedragen.

[image=157079]

Hanneke Nooijen is de 28-jarige dochter van Antoon en Joke Nooijen–Wassenberg. Vorig jaar is zij voor een periode van vier jaar naar Ghana gegaan onder de vleugels van de SMA, de Stichting Africaanse Missiën, een internationale missie-organisatie met een tak in Nederland. Hanneke werkt onder andere in een kindercrèche aan de rand van een grote markt. Eén van de dingen die ze daar bereikt heeft is dat de kinderen ter correctie niet meer geslagen worden. Dat was vóór Hanneke’s komst de gewoonste zaak van de wereld. De crèche heeft inmiddels een goede naam en de ouders brengen hun kinderen er graag naartoe.
Een grote droom van Hanneke is om een, wat zij noemt 'skill-centrum' te kunnen openen voor de vele straatprostituees die geen andere mogelijkheid zien om aan geld te komen dan door prostitutie. In dat skillcentrum wil ze de meisjes handvaardigheden leren waarmee ze op een andere manier in hun levensbehoeften kunnen voldoen. Als kapster of naaister bijvoorbeeld. Om zo’n centrum op te zetten is geld nodig. Het pastoraatteam van de Udense Petrusparochie heeft besloten om juist de jonge missionarissen een steuntje in de rug te geven en derhalve kwam het project van Hanneke Nooijen in beeld. De parochie wil de inkomsten van de Adventsaktie dit jaar aan haar project doneren. Daarbij is iedere hulp welkom. Wie een donatie wil doen kan deze storten op 40.06.14.030 (ABN AMRO) ten name van: Bresillac Foundation te Cadier en Keer, onder vermelding van 'Project Hanneke Nooijen'. Meer info is te vinden op www.sma-nederland.nl
Ook de Kruisheren steunen dit initiatief van de Petrusparochie en er wordt in het weekend van 11 en 12 december voor dit doel gecollecteerd in de Kruisherenkapel. Op de website van de Kruisheren is veel informatie terug te vinden over dit project van Hanneke Nooijen. Hier staan ook nog meer mogelijkheden om het project financieel te steunen.

[image=157081][image=157082][image=157080]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant