Afbeelding

Kerstviering Marimba voor goed doel

Algemeen 29 keer gelezen
UDEN – Basisschool Marimba houdt op donderdagavond 20 december een kerstviering voor het goede doel. Er is een kerstveiling en een kerstmarkt. De opbrengst gaat naar de Stichting Vrienden van Bernhoven, die hiermee troostknuffels aanschaffen voor zieke kinderen op de Spoedeisende Hulp van het nieuwe ziekenhuis.

[image=230434]

De Vrienden van Bernhoven zet zich in om projecten te realiseren die het verblijf van de patiënten in het ziekenhuis veraangenamen. Een van deze projecten is de troostknuffel. Deze is belangrijk op de Spoedeisende Hulp volgens Pauline Poiesz, secretaris van de stichting, omdat het een hectische omgeving is: ”Patiënten kunnen erg verdrietig of in de war zijn. Een bezoek aan deze afdeling kan een grote impact hebben op kinderen. Daarom geven wij ze graag een troostknuffel. Niet alleen om ze te troosten, maar ook om ze te helpen hun ervaringen beter te verwerken.”

Kerstveiling
De leerlingen van Marimba hebben eerst een kerstdiner in de klas. Daarna volgt de kerstveiling, waar ouders en leerkrachten goederen en diensten aanbieden. Meester Roel geeft bijvoorbeeld een gehoorzaamheidstraining voor honden en juffrouw Jacqueline leest op een versierde stoel thuis een verhaaltje voor. Ouders en kinderen maken kans op de diensten via een loterij en per opbod.

Optredens
Verder is er een kerstmarkt, waar door leerlingen gemaakte kerstknutsels worden verkocht. Ook is er een levende kerstgroep, een loterij en zijn er diverse optredens van leerlingen. Een deel van de opbrengst van de kerstmarkt komt ten goede aan de inrichting van het schoolplein.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant