Een geelgors.
Een geelgors.

Natuurwandeling in de Maashorst met Vogelwacht Uden

Algemeen 699 keer gelezen

UDEN | Vogelwacht Uden houdt op zondag 14 april een publiekswandeling in de Maashorst met als thema ‘Vogels in het Voorjaar’. De wandeling start om 09.00 uur vanaf het grote parkeerterrein van het Natuurcentrum de Maashorst aan de Maashorstweg. De deelname aan de wandeling is gratis.

Zo aan het begin van het broedseizoen zijn de vogels nog volop bezig hun territorium af te bakenen. Mannetjes laten luid zingend aan andere mannetjes weten dat dit plekje op de Maashorst al door hun bezet is. En met die zang en baltsvluchten proberen ze ook zoveel mogelijk indruk op de vrouwtjes te maken. Soorten als Geelgors, Boomleeuwerik en Roodborsttapuit zullen we dan ook ongetwijfeld op deze wandeling tegenkomen. 

Verschillende soorten zomervogels zullen nog maar net terug zijn uit hun overwinteringsgebied in Afrika. De Tjiftjaf is zo’n soort en al volop te horen en te zien. Zou het ons echter lukken al een Fitis of de eerste Boerenzwaluw te spotten? Andere soorten trekken via Nederland naar het noorden en zijn maar kort op de Maashorst te zien, zoals de Beflijster. 

Een verrekijker is hierbij een praktisch hulpmiddel. De ervaren gidsen hebben per groep ook een telescoop bij zich, zodat ook degene die geen verrekijker bezit de vogels meestal goed in het vizier krijgen. Laarzen of stevige schoenen zijn in dit seizoen aan te bevelen. Na afloop van de wandeling kan men een bezoek brengen aan het Natuurcentrum de Maashorst waar veel informatie over het natuurgebied ‘de Maashorst’ is te verkrijgen.

De deelname aan deze voorjaarswandeling en de entree van het Natuurcentrum de Maashorst zijn gratis. Voor meer informatie kan je telefonisch contact opnemen met Jan-Willem Hermans via 0413 26 98 04, of kijk op www.vogelwachtuden.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant