De koningsvogel.
De koningsvogel.

Schiet jij je tot ‘Dorpskoning’ van de gemeente Boekel?

Algemeen 573 keer gelezen

BOEKEL | Komende zondag rond 14.00 uur begint de strijd: wie wordt de nieuwe Koning 2024 van gilde Sint Agatha in Boekel? Maar er is meer: ook iedere inwoner van Boekel, Venhorst en Huize Padua krijgt de gelegenheid om te schieten voor de titel ‘Dorpskoning’ van de gemeente Boekel. Dit alles vindt plaats bij het gildehuis aan de Waterval. 

Er wordt een (namaak)vogel op de schietmast gehesen tot een hoogte van 12 meter. Met de kruisboog wordt door de gildebroeders en gildezusters - ook vrouwen kunnen Koning worden - met stompe pijlen op de vogel geschoten. Wie het laatste stukje van de vogel naar beneden schiet is de nieuwe Koning. Volgens de maker van de vogel is dit na zo’n 100 rake schoten.

Dorpskoning
Vooraf aan het koningschieten, omstreeks 13.00 uur, kan ook iedere inwoner van Boekel, Venhorst en Huize Padua een poging doen voor de titel ‘Dorpskoning’. Deelnemers kunnen zich melden vóór 13.00 uur. Iedereen, vanaf 15 jaar uit de gemeente Boekel, kan gratis meedoen. Natuurlijk worden ook dames uitgenodigd om mee te doen. Na afloop van het schieten voor Dorpskoning begint het gilde met het koningschieten dat alleen voor gildeleden is. Je bent welkom om hier naar te komen kijken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant