Er is voor ieder wat wils tijdens Koningsdag.
Er is voor ieder wat wils tijdens Koningsdag.

Zinderend Zeeland komt terug; dorpsfeest rondom Koningsdag

Algemeen 955 keer gelezen

ZEELAND | Na het geslaagde evenement in 2023 rondom de opening van het Dorpshuis Zeeland kon een vervolg van Zinderend Zeeland niet uitblijven. Dit jaar organiseren Stichting Jeugdbelangen, Hoischurke, Muziekvereniging Zeelandia en Dorpshuis Zeeland een tweedaags dorpsfeest in het hart van het dorp op 26 en 27 april.

Muziekvereniging Zeelandia trapt op vrijdag Zinderend Zeeland af met een muziekfeest in de kerk. 10 jaar na het succesvolle ‘Chanson Royale’ komt Micheline Van Hautem terug om samen met de muziekvereniging te zorgen voor een sfeervolle avond in een bijzondere. De toegang is gratis. Na afloop van het concert verplaatst het feest zich naar de tent op het kerkplein voor een afterparty met De Plaatjesdraaiers.

Jeugd
Diezelfde avond houdt Hoischurke Jongerenevents voor de jeugd van 10 tot en met 15 jaar een ‘Super Silent Disco’. Er kunnen maximaal 100 jongeren bij aanwezig zijn. De online ticketverkoop (3,50) is gestart op www.hoischurke.nl.

Koningsdag
Koningsdag staat zoals gebruikelijk in het teken van de oranjespelen van SJB op het Kerkplein. Met een terras, kleedjesmarkt, dorpspicknick en diverse spelen is er volop levendigheid. Ook het Dorpshuis, niet meer weg te denken uit Zeeland, staat bol van activiteiten deze dag. Er is live muziek, demonstraties en een boekpresentatie over het Koningshuis in de bieb. Meer info: www.zinderendzeeland.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant