Piet kreeg een blijvende herinnering aan zijn enorm lange jaren als actief lid bij EHBO vereniging Zeeland.
Piet kreeg een blijvende herinnering aan zijn enorm lange jaren als actief lid bij EHBO vereniging Zeeland.

EHBO’er Piet van de Laar stopt na 60 jaar bij EHBO Zeeland

Algemeen 980 keer gelezen

ZEELAND | 60 jaar lid bij EHBO vereniging Zeeland, én 30 jaar bestuurslid, 42 jaar Lotus, en 54 jaar een EHBO post aan huis. Het zijn niet de minste cijfers voor Piet van de Laar uit Zeeland. Hij vierde donderdag 4 april zijn 60-jarig jubileum bij de Zeelandse EHBO vereniging, en tegelijkertijd nam hij afscheid van de vereniging als actief lid.

Het was begin 1964 dat Piet de cursus EHBO ging volgen om vervolgens het eenheidsdiploma EHBO op zak te hebben. Piet wilde meer dan alleen EHBO’er zijn. Hij ging de Lotus-opleiding doen, waarvoor hij slaagde in 1974. Het uitbeelden van een slachtoffer met een klein wondje of een open beenbreuk was voor Piet een koud kunstje.

Bestuur
Het hart van de Zeelander lag helemaal bij de EHBO en zo kwam hij januari 1975 in het bestuur waarin hij maar liefst 30 jaar actief was. De EHBO-verbandpost die Piet vanaf 1970 aan huis had, is er niet voor niets geweest. De kruising waar aan hij woonde was gevaarlijk en daar gebeurde vaak een ongeluk waar Piet eerste hulp verleende. In de jaren die volgden was hij erg druk met de EHBO vereniging. Als er een evenement was zorgde hij altijd dat de EHBO-caravan aanwezig was, zodat de EHBO’ers die dienst hadden een eigen plek hadden met alle benodigdheden. Zelf was Piet ook als EHBO’er vaak aanwezig op een evenement. Piet stopte in 2004 in het bestuur en voor al zijn inzet is hij toen Erelid van de EHBO vereniging gemaakt. Een jaar later volgde, na de voordracht van de EHBO vereniging, een koninklijke onderscheiding.

Jubileum
In 2015 werd hij opnieuw in het zonnetje gezet vanwege zijn 50 jaar lidmaatschap. Een echte mijlpaal. Nu, 10 jaar later, stopt Piet na 60 jaar als actief lid van de vereniging. De laatste paar jaar deed hij het al rustiger aan. Piet blijft uiteraard als Erelid nog wel betrokken bij de vereniging. Op 4 april werd de fanatiekeling in het zonnetje gezet. Na een foto-presentatie over de 60 EHBO-jaren van Piet en een woordje van de voorzitter werd een blijvende herinnering aangeboden. “We vinden het erg jammer dat Piet stopt maar wij respecteren deze begrijpelijke keuze”, laat de vereniging weten. “Piet, namens de hele EHBO vereniging Zeeland, hartelijk dank voor alles wat jij hebt betekend voor de EHBO. Loop gerust nog eens bij ons binnen als we les hebben.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant