Afbeelding

Kabouterpad Boekel in landelijke finale Kern met Pit

Algemeen 1.123 keer gelezen

UDEN | De werkgroep achter het Kabouterpad in Boekel hoopt weer een prijs in de wacht te slepen voor de Kern Met Pit-actie. Die actie is in het leven geroepen door een initiatief van Katalys. Zij dagen mensen uit om in hun buurt of dorp een mooi idee uit te werken waar de hele gemeenschap van kan genieten. Je kan vandaag en morgen nog stemmen.

Het Kabouterpad achter het St. Petrus ligt er goed bij na een succesvol eerste jaar met heel veel bezoekers. Een enthousiaste groep vrijwilligers heeft de kabouters in het najaar naar een warme plek gebracht en afgelopen winter is er volop geschilderd en gepimpt. Op een andere plek werden er alweer nieuwe thema’s ontwikkeld zoals een grappig voetbalveldje, een gezellig groentetuintje en duidelijke bewegwijzering. Weer anderen hebben voor een aandoenlijk sfeertje gezorgd rondom Sneeuwwitje en de zeven dwergen.

Eerste prijs
Vorig jaar ontving de Kabouterwerkgroep de eerste prijs bij de Brabantse Kern Met Pit-aktie. Dat leverde een trofee, een mooie geldprijs en een uitnodiging voor de landelijke Kern Met Pit-finale op. Dit omdat de jury het een prachtig project vond dat beweegt, verbindt en jong en oud samen brengt. Op zaterdag 13 april is deze landelijke finale in Amersfoort en daar is de werkgroep van de partij, in de hoop om de Gouden Pit in de wacht te slepen. Ook hier is weer een mooie geldprijs aan verbonden. “Dat kunnen we natuurlijk goed gebruiken voor al het materiaal en de vele liters verf die nodig zijn om alle kabouters, huisjes en andere attributen in optimale conditie te houden”, vertelt Werkgroep Kabouterpad.

Stemmen
Om te winnen heeft de werkgroep stemmen nodig. Via de volgende site kun je stemmen zodat het kabouterpad er met de eerste prijs van door gaat: www.kernmetpit.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant