Afbeelding
Foto: Ronald Strijbosch

‘Wat is dementie’

Algemeen 1.058 keer gelezen

VEGHEL | In het Alzheimer Café Uden-Veghel is op dinsdag 16 april klinisch geriater Mascha Kuijpers te gast, werkzaam in Ziekenhuis Bernhoven. Met haar wordt gesproken over het thema ‘Wat is dementie’.

Dementie is de naam voor een combinatie van symptomen, waarbij de hersenen informatie niet meer goed kunnen verwerken. Dementie is een verzamelnaam voor ruim vijftig hersenziektes. Dementie is een ingewikkelde en ingrijpende hersenziekte die veel vragen oproept. Is dementie te voorkomen? Hoe wordt de diagnose gesteld? En hoe wordt dementie behandeld? De Geriater geeft deze avond uitleg over dit thema en zal ingaan op vragen van aanwezigen.
Iedereen die geïnteresseerd is in dit thema is deze avond van harte welkom in Eigen Herd, Rooijsestraat 32 in Uden. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt rond 21.30 uur. De entree is gratis.

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplek voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden en andere belangstellenden. De bijeenkomsten bieden niet alleen (praktische) informatie over dementie maar ook gezelligheid en sociaal contact.
Het café is afwisselend de even maanden in Uden en de oneven maanden in Veghel, op beide locaties zijn geïnteresseerden uit Uden, Veghel en omliggende dorpen welkom.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant