De muzikanten van Kwartjesvolk helpen een handje bij het ophangen van de banieren.
De muzikanten van Kwartjesvolk helpen een handje bij het ophangen van de banieren.

Banieren met liedjesteksten over Zeeland vrolijken Kerkstraat op

Algemeen 837 keer gelezen

UDEN | Nieuwe baniervlaggen met regels uit liedjes die over Zeeland gaan sieren sinds deze week het centrum van Zeeland.

Zeeland blijkt rijk te zijn aan liederen en gedichten over het dorp, en allemaal spreken ze de loftrompet over het dorp. Van liedjes van Kwartjesvolk, Annelieke Merx, carnavalshits tot oude liederen uit de tijd van de Zeelandse revue. Ja, zelfs een lied dat is geschreven bij de inwijding van het huidige kerkgebouw in 1872. “Juich Zeeland, juich en zing”, zongen ze anderhalve eeuw geleden al bij de inwijding van het huidige kerkgebouw.

Opvrolijken
De nieuwe banieren zijn gemaakt in opdracht van de Zeelandse ondernemersverening. “Er moesten nieuwe baniervlaggen komen om de Kerkstraat op te vrolijken”, laat John Eijsermans weten. “We willen graag iets wat typisch Zeeland is. Van Gerwen Reclame heeft daar een heel bijzondere invulling voor bedacht.” Peter van Gerwen: “Je denkt bij Zeeland al snel aan afbeeldingen van de drie molens en de kerk. Wij bedachten dat het ook anders kan. In samenwerking met de Heemkundekring Zeeland zijn we op zoek gegaan naar songteksten die over Zeeland zijn geschreven. In totaal is gebruik gemaakt van achttien teksten. Ook de molens en de kerk komen erin terug.” De teksten en diverse opnames zijn terug te vinden op de website van Heemkundekring Zeeland. www.heemkundekringzeeland.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant