Afbeelding

Nieuw ‘Adventure Lab’ bij landgoed ’t Nabbegat

Algemeen 246 keer gelezen

ZEELAND | Elke eerste zaterdag van de maand houdt het Schapenvolk van de Maashorst ‘open schaapskooi’. Zaterdag 1 oktober is het weer zover, tussen 09.00 en 12.00 is er vanalles te doen in en om de schaapskooi aan ‘t Nabbegat. Maar wel anders dan anders, want om 10.30 uur kun je deelnemen aan het Adventure Lab (geocache) over het landgoed.

Een Adventure Lab is een nieuw soort geocache met ook een eigen app. Bij een Adventure Lab doe je een speurtocht via een bepaalde route en om de vragen te kunnen beantwoorden, moet je op de plek aanwezig zijn.

Startsein
In Zeeland houden Tialda Strikwerda en Inge Beer (GeoTeam Zèlland) zich bezig met het uitzetten van diverse geocache- en adventure lab routes. In samenwerking met Wim en Joke Jans zijn er nu twee Adventure Lab routes en vijf geocaches uitgezet over landgoed ’t Nabbegat. Op 1 oktober worden deze gepresenteerd en wordt er uitleg gegeven. Voor elk bezoekend team is er een speciale woody gemaakt. Om 10.30 uur zal wethouder Jeroen van den Heuvel samen met Wim en Joke Jans op originele wijze het officiële startsein gegeven.

Uit de krant

Uit de krant