Staatssecretaris Eric van der Burg spreekt met een vrijwilliger (op de rug gezien) terwijl hij voetbalt met een van de kinderen van de crisisnoodopvang.
Staatssecretaris Eric van der Burg spreekt met een vrijwilliger (op de rug gezien) terwijl hij voetbalt met een van de kinderen van de crisisnoodopvang. Foto: Wim Roefs

Staatssecretaris Van der Burg op bezoek bij crisisnoodopvang Maashorst

Algemeen 85 keer gelezen

ZEELAMD | “Ik ben onder de indruk van wat hier gerealiseerd is.” Dat zei staatssecretaris Eric van der Burg (Veiligheid en Justitie) gisteren na zijn werkbezoek aan de crisisnoodopvang (CNO) in Maashorst. Hij sprak hier met onder anderen de bewoners. Maar ook met vrijwilligers en mensen van de gemeente Maashorst en de andere gemeenten in de Veiligheidsregio Brabant-Noord, die de CNO de afgelopen 7 weken draaiend hielden.

De staatssecretaris werd verwelkomd door burgemeester Paul Rüpp van Maashorst, projectleider Marcel van der Steen en Marie-Louise van Schaijk, directeur van de Veiligheidsregio Brabant-Noord. Na een kort gesprekje over de organisatie van de CNO maakte de staatssecretaris een ronde over het terrein. Daar sprak hij met diverse bewoners van de CNO, met omwonenden die als vrijwilliger op de locatie werken en ambtenaren van gemeenten uit de Veiligheidsregio die verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse gang van zaken.

Hoger niveau
“Deze crisisnoodopvang heeft een hoger niveau dan de gemiddelde crisisnoodopvang”, aldus de staatssecretaris. “Met die units, waar mensen ook tussen de units nog een beetje privé ruimte hebben, en dan de centrale tent in het midden, dat is echt iets heel anders. Je merkt ook gewoon als je hier het terrein op komt dat het rustig is, overzichtelijke en netjes. Ik wil andere gemeenten hier echt enthousiast voor maken, en ook kijken of we dat kunnen faciliteren.” Burgemeester Paul Rüpp is blij met het bezoek van de staatssecretaris: “Het is altijd goed als bewindslieden zelf komen kijken wat hun beleid in de praktijk betekent. Den Haag is letterlijk en figuurlijk soms wel ver weg, en een werkbezoek kan die afstand overbruggen. Gelukkig hebben wij deze mensen 7 weken een goede en rustige omgeving kunnen bieden. Nu gaan ze voor drie maanden naar een soortgelijke opvang in Horst aan de Maas. Sporthallen, leegstaande bibliotheken zijn geen oplossing. Er moeten meer centrale structurele locaties komen. Dat is humane opvang, niet het gezeul met mensen.”


De staatssecretaris en burgemeester in gesprek met bewoners van de crisisnoodopvang.

Uit de krant

Uit de krant