Een kiekje van de vorige editie van de kerststallenroute in Uden. (foto: Peter Noy)
Een kiekje van de vorige editie van de kerststallenroute in Uden. (foto: Peter Noy)

Kerststallenroute en arrenslee in Uden-Oost

Algemeen 812 keer gelezen

UDEN | Na het succes van de eerste kerststallenroute door Melle in 2020 volgt er dit jaar weer eentje. Dit jaar is de route flink uitgebreid door Uden-Oost. Er hebben zich nu vijftig adressen aangemeld om een kerststal in de tuin of voor het raam te plaatsen. Daarom bestaat de complete route dit jaar uit twee routes van ieder 4,5 km die ieder afzonderlijk gewandeld of gefietst kunnen worden, of in één keer als een route van 9 km die samen een 8 vormt.

De kerststallenroute is een initiatief van de wijkondersteuner van Melle, Esther Hoesen en ONS welzijn. Na een eerste oproep meldden zich spontaan 24 deelnemers, maar omdat de adressen nogal ver uit elkaar lagen werd besloten om de route in twee te splitsen en te kijken of op de route nog wat extra adressen gevonden konden worden. Dit lukte erg goed en inmiddels zijn er vijftig adressen die meedoen. Beide routes kunnen beginnen bij Ontmoetingsplein Mellepark. De route Melle – Raam gaat door de buurten Germenzeel, Lauwere, Vaarzenhof, Raam, Keizershof, Landschrijversveld en Rentmeestershoef. De route Melle Hoeven gaat van Bermershof naar Hurk, Krijten, Eikenwal, Den Brier, Morene, Wilack en Sieberg. De gedrukte route kan worden afgehaald bij Jumbo Drossaard en bij snackbar Melle op Germenzeel. Je kunt op ieder punt van de route starten met de wandeling of fietstocht. De stalletjes zijn van 22 december tot 2 januari te bezichtigen.

Arrenslee
Op 22 en 23 december komt tussen 12.00 tot 16.00 uur de kerstman met zijn arrenslee op bezoek bij ontmoetingsplein Mellepark. Ken je iemand waarvan jij vindt dat hij of zij wel een ritje met een arrenslee verdient? Meld die persoon dan aan. Dit kan aan de bar van ontmoetingsplein Mellepark, per telefoon: 06 46 32 68 66, of per e-mail naar wijkondersteunermelle@uden.nl. Als aandenken krijgt die persoon een foto van het ritje cadeau. Is die persoon niet in staat om zelf naar Mellepark te komen dan kan degene ook opgehaald worden door de arrenslee. De arrensleetocht is financieel mogelijk gemaakt door het Udenfonds.

Puzzeltocht
Voor de kinderen van basisschool de Zevenster, kindcentrum Mellepark, IKC Raam of kindcentrum De Vlonder is er een puzzelwedstrijd aan de route verbonden: bij een aantal stalletjes op beide routes zijn letters verstopt die samen de oplossing van de puzzel vormen. De puzzel staat op de achterkant van de afgedrukte route en is via de schoolnieuwsbrieven verspreid. Het publiek kan ook aangeven wat de mooiste kerststal is door een briefje in de bus te stoppen bij ontmoetingsplein Mellepark.

Digitale route
Naast de gedrukte route is de route ook digitaal beschikbaar. Op de Facebookpagina van ontmoetingsplein Mellepark zal in ieder geval een link naar de digitale versie van de route komen. Met de digitale route op je telefoon kun je precies volgen waar je op dat moment op de route bent en door op een kerststalletje te tikken krijg je het adres te zien waar je de volgende kerststal kunt vinden. Je kunt de routes ook vinden via de QR-codes op deze pagina. Als er nog aanmeldingen op de route bij komen, kunnen die altijd nog aan de digitale route toegevoegd worden. Naast de vele kerststalletjes op de route zijn ook heel veel huizen feestelijk versierd met andere kerstitems en verlichting.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant