Anja van de Burgt overhandigt de verdiende Avond4daagse medaille aan een trotse Nithilan.
Anja van de Burgt overhandigt de verdiende Avond4daagse medaille aan een trotse Nithilan.

Avond4daagse Zeeland: eengoed alternatief mét medaille

Algemeen 296 keer gelezen

ZEELAND | De Zeelandse Avond4daagse in Zeeland kan ook dit jaar geen doorgang vinden. Maar het alternatief, de Home Edition van de KWBN, slaat goed aan. Ondanks dat het weer de afgelopen tijd niet altijd meewerkte, verwelkomde de organisatie afgelopen week de 100e inschrijving.

Anja van de Burgt van organisatie Avond4daagseZeeland: ”Het is een mooi aantal. Natuurlijk wisten we dat we de bijna 700 wandelaars die normaal trekken nu niet gaan halen met deze Home Edition, maar het blijkt dat er wel animo voor is. Het zelf kunnen bepalen waar vandaan je gaat lopen -kan ook in Schaijk of Reek zijn bijvoorbeeld-, welke afstand -2,5 - 5 of 10 km- en op welk tijdstip -overdag, avond of weekend- is een groot voordeel. Lopen in kleine groepjes of met het eigen gezin, maakt dat men zich goed aan de regels van het RIVM kan houden. En dat je de vier wandelingen over 2 weken kunt spreiden maakt het voor velen ook aantrekkelijk.”

‘Die felbegeerde medaille'
Tot eind juni kan men nog gebruik maken van de KWBN-app. De langere avonden en dat er beter weer wordt voorspeld maakt het wandelen nog aantrekkelijker. "En wat is er mooier voor de kinderen om dit af te kunnen sluiten met die felbegeerde medaille want de app geeft automatisch een seintje dat je de vierdaagse hebt volbracht en een medaille hebt verdiend. Deze brengen we persoonlijk bij de wandelaars thuis.” Aanmelden voor de Home Edition kan op www.avond4daagsezeeland.nl. Ook wandelaars buiten Zeeland kunnen zich aanmelden. Deelname kost 6,50 euro per wandelaar inclusief medaille.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant