Degene die wint gaat door naar de landelijke finale.
Degene die wint gaat door naar de landelijke finale.

Anne (19) in finale Miss Beauty of Noord-Brabant

Algemeen 1.426 keer gelezen

UDEN | De 19-jarige Anne Loerakker uit Uden mag zichzelf finaliste van Miss Beauty of Noord-Brabant noemen. Op 28 maart vindt de provinciale finale plaats, maar dan wel online.

Anne kreeg begin vorig jaar een berichtje van een oud finalist, waarin ze gescout werd voor de misverkiezing. “Ik moest er even over nadenken maar het leek me super gaaf om hier aan mee te mogen doen”, vertelt de Udense. “Toen was het zover. Vorig jaar maart was de castingdag van Miss Beauty of Noord-Brabant in het Fletcher Hotel Trivium. Er waren zo’n 300 aanmeldingen maar uiteindelijk ben ik met 28 andere meiden overgebleven: vijftien beauty’s en dertien teens. Op deze castingdag hadden we drie rondes: de voorstelronde, bikinironde en een Engelse vragenronde.”

Opdrachten
Het traject wat eigenlijk zes weken zou duren, werd verlengd vanwege corona. Geen probleem voor Anne. “Dat maakt het niet minder leuk, het is juist bijzonder om er zolang van te mogen genieten. We krijgen leuke challenges en uitdagende opdrachten, zoals make-up en hairchallenges. Voordat het coronavirus z’n intrede deed, hebben we ook een aantal leuke trainingsdagen gehad, waaronder een bootcamp, social media training en hoe je je presenteert als een echte miss. En er komen nog genoeg leuke dingen aan.”

Goed doel
Vanaf het begin van het traject zijn de dames met z’n allen bezig om geld in te zamelen voor het goede doel LINDA.foundation. “Dit gaat allemaal naar gezinnen die het financieel moeilijk hebben”, legt Anne uit. “Hier heb ik al bijna 300 euro voor ingezameld. Tijdens het traject ben ik me er nog meer van bewust geworden hoe belangrijk het is om wat te doen voor een ander, voor de samenleving. Deze boodschap wil ik ook graag meegeven aan anderen. Daarom ben ik ook vrijwilligerswerk gaan doen in het dierenasiel. Ook ga ik binnenkort langs bij een ouderen verzorgingstehuis om een kaartje en bloemetje te geven aan de ouderen, om hen een hart onder de riem te steken, in deze moeilijke tijd.”

Finale
Op 28 maart vindt de finale van Noord-Brabant virtueel plaats. “Deze bestaat uit een voorstelronde, bikinironde, galaronde en de gevreesde hashtagronde. Degene die wint maakt kans op de titel Miss Beauty of Miss Intercontinental en zal doorgaan naar de landelijke finale die aan het einde van dit jaar plaats zal vinden. Nou hoop ik natuurlijk toch heel graag dat ik een van deze titels in ontvangst mag nemen, om onze provincie te gaan vertegenwoordigen!” Het grootste deel van de beoordeling wordt gedaan tijdens de finale. Maar er kan ook gestemd worden. “Het aantal stemmen telt voor 20 procent mee. Er kan op mij gestemd worden door ‘Poll noordbrabant Anne L’ te sms’en naar 3010.” Het stemmen kost 1,10 euro per stem.

Uit de krant

Uit de krant