Greetje de Wit en Willem van Collenburg in hun nieuwe zaak Riceteria aan het Brabantplein in het Udense centrum.
Greetje de Wit en Willem van Collenburg in hun nieuwe zaak Riceteria aan het Brabantplein in het Udense centrum.

Nieuwe hotspot in het centrum: Riceteria

Algemeen 2.202 keer gelezen

UDEN | Het Udense centrum is een hotspot rijker. Bij Riceteria aan het Brabantplein kun je in een mix van vintage, kleuren en gezelligheid genieten van een scala aan lekkernijen en koffie- en theespecialiteiten, waaronder een hele bijzondere.

Trotse eigenaren van Riceteria zijn Greetje de Wit en Willem van Collenburg. Toen het buurpand naast hun kledingzaak Halsoverkop vrij kwam te staan twijfelden ze geen moment en besloten ervoor te gaan. De afgelopen vijf weken hebben ze samen met vaste kracht Marlies, familie en vrienden keihard gewerkt en dat is te zien. Het pand aan het Brabantplein 18 is veranderd in een uitnodigende plek waar je tussen de vintage meubels, een uitgebreide collectie Rice en zee aan vrolijkheid kunt genieten van verschillende koffie- en theespecialiteiten, lekkernijen en bubbelthee. "Bubbelthee is een verfrissend drankje dat gemaakt is op basis van groene jasmijnthee en wordt gecombineerd met melk, vruchtensiroop en smaakballetjes. De bubbelthee wordt geserveerd in een plastic meeneembeker en drink je met een breed rietje. Zo komen ook de balletjes naar boven. Er zijn verschillende smaakcombinaties te maken", vertelt Willem die dagelijks de cake vers bakt. De vader van Greetje zorgt elke dag voor een lading worstenbroodjes. Ook aan klanten met een lactose-intolerantie is gedacht. De producten zijn eveneens verkrijgbaar in koemelkvrije varianten.

Eerlijk en verantwoord
Riceteria is voortgevloeid uit het Deense merk Rice. Deze verkocht Greetje al bij Halsoverkop en sluit perfect aan op haar creatieve kledingmerk en -winkel, dat een doorgang heeft gekregen naar Riceteria. "Rice is een eerlijk en verantwoord merk. We wilden wat extra beleving creëren en zagen Riceteria voorbij komen. Het past bij ons en we besloten er voor te gaan." In Riceteria staat het assortiment – kopjes gemaakt van melamine en diverse accessoires - van Rice uitgestald. De gedachte van het merk komt niet alleen terug in het assortiment maar ook op de menukaart. "We werken met gezonde en verse producten. Onze koffiebonen komen bijvoorbeeld van Blommers Coffee; twee jongens die een grote passie hebben voor het branden van koffiebonen", zegt Greetje. "Het is een superleuke en spannende uitdaging. We hebben er zin in." Kijk voor meer informatie op de Facebook- en Instagrampagina van Riceteria Uden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant