Stardusters.
Stardusters.

Neil Young coverband treedt zaterdag op in Soos Plock

Algemeen 428 keer gelezen

VOLKEL | De Neil Young coverband de Stardusters treedt zaterdag 30 september op in Soos Plock in Volkel.

Wat begon als een grap zijn nu de Stardusters. Gewoon zes muziekmakende vrienden uit verschillende bands, maar die allen van Neil Young houden. Op een koude avond voorjaar 2008 hebben ze een Neil Young setje van een half uur gespeeld op een sessie-avond. Te leuk om te laten lopen werd besloten om sporadisch de Neil Young set op de planken te brengen. De set is inmiddels met een dikke uur uur wel wat uitgebreider geworden. "Liefhebbers genoeg, en we vinden het zelf te gek om te doen!", aldus de bandleden. Stardusters vinden zichzelf dan ook geen reguliere coverband maar een uit de hand gelopen liefhebberij voor de muziek van Neil Young.

De band bestaat uit Richard Plukker met gitaar/zang, Ernst le Cocg d' Armandville met acoustics en zang, Geert Leenders met gitaar/zang, Gijs van de Broek met bass/zang, Udo Holtappels op de piano en Hammond en Mark "Trash" Kuijpers op de drums. De band kan ronken, duwen, trekken en gieren als Crazy Horse, maar ook de meer ingetogen en akoestische nummers komen ruimschoots aan bod. Voor elke Neil Young liefhebber is het genieten geblazen!

Stardusters speelden inmiddels drie keer op het enige Neil Young Festival van Nederland alwaar ze een verpletterende indruk achterlieten. Stardusters speelde dit jaar nog een korte set op Paaspop Schijndel

Zaterdag 30 september zijn ze te zien in Soos Plock, Brabantstraat 6 in Volkel. Tickets kosten 5 euro.

Uit de krant