Afbeelding

Dierenopvangcentrum Hokazo zoekt pleeggezinnen voor poezen

Algemeen 230 keer gelezen

UDEN | Deze week in het nieuws van Hokazo zoekt het dierenopvangcentrum pleeggezinnen voor moederpoezen en stelt Mimi, het asieldier van de week, zich voor.

Het kittenseizoen is volop in gang en Hokazo probeert momenteel de kattengezinnetjes zo veel mogelijk in pleeggezinnen te plaatsen zodat mama en kinders wennen aan alle huiselijke geluiden en contact met mensen en de nodige rust krijgen. Nu is het moment daar dat de kittens die groot genoeg zijn om het ouderlijk huis te verlaten een plekje vinden en dat mamapoes vaak alleen achterblijft. Soms kunnen ze in het pleeggezin blijven maar regelmatig keert mama terug maar het asiel. "We hebben moederpoezen van verschillende leeftijden, soms tam, soms ook banger. Maar altijd zorgzaam en lief voor de kittens. Denk je tussen al dat kittengeweld ook eens aan hen en heb je misschien een plaatsje voor een mama die zo goed voor haar kittens gezorgd heeft en nu zelf ook een eigen stekkie verdient?", vragen de medewerkers van Hokazo.

Asieldier van de week
Het asieldier van deze week is ex-mamapoes Mimi. Ze is geboren in mei 2015 en dus nog erg jong. Haar kittens zijn geplaatst en Mimi is zelf weer terug bij Hokazo. Ze is een lieve, aanhankelijke poes. Mimi komt meteen naar je toe en ze houdt van knuffelen. Ze geniet van aandacht en als je wegloopt, loopt ze graag gezellig mee. Ze zoekt een huis zonder honden en ze is ook niet altijd even gecharmeerd van haar soortgenootjes. Voor meer informatie kijk op www.dierenasiels.com en www.facebook.com/hokazo.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant