Afbeelding

Partners van jonge mensen met dementie in beeld

Algemeen 1.302 keer gelezen

UDEN | Dorris Duurland en Tineke Reijbroek werken aan een bijzonder project: MIST. Een boek waar partners van jonge mensen met dementie in beeld worden gebracht door middel van foto's en diepte interviews. Zondag 11 december is er een voor-expositie te zien in Kunsthuis 2. "Dan lichten we een tipje van de sluier op", aldus Tineke.

Zelf is Tineke ervaringsdeskundige. Haar man werd op 58-jarige leeftijd gediagnosticeerd met dementie. "Het is erg lastig, want mensen zien aan de buitenkant niet wat er aan de hand is." Vorig jaar overleed haar man op 63-jarige leeftijd. Dat was ook de aanleiding om een boek te maken. "We willen meer inzicht in en aandacht voor jonge mensen met dementie en hun gezinnen."

Crowdfundactie
Om het boek te bekostigen is er een crowdfundactie op poten gezet. Mensen kunnen op https://www.voordekunst.nl/projecten/5168 geld doneren. De expositie in Kunsthuis 2 is vanaf zondag 11 december tussen 14.00 en 17.00 uur te bewonderen. Alle woensdagen, zaterdagen en zondagen is de expositie op dezelfde tijden te zien tot en met 7 januari 2017.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant