Ton (l) en Niek voor Soos Plock, waar het evenement gehouden wordt.
Ton (l) en Niek voor Soos Plock, waar het evenement gehouden wordt.

Benefietconcert en drie keer de Mont Ventoux voor MS: ‘Wil graag wat betekenen’

Human Interest 1.083 keer gelezen

VOLKEL | De 21-jarige Niek Pepers uit Boekel gaat een indrukwekkende uitdaging aan: in mei bedwingt hij tijdens het evenement ‘Klimmen Tegen MS’ maar liefst drie keer in één dag de Mont Ventoux. Dit alles in het teken van het inzamelen van geld voor onderzoek naar de ziekte multiple sclerose (MS). Om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen, organiseert hij samen met goede vriend Ton van Dooren (21) op zaterdag 4 mei om 20.15 uur een benefietconcert in Soos Plock in Volkel.

De Mont Ventoux is niet onbekend voor Niek. Al eerder beklom hij samen met een vriend de berg in het zuiden van Frankrijk, maar toen twee keer. “Ik had direct spijt dat ik het geen drie keer had gedaan”, glimlacht de Boekelaar. “Ik ken mensen in mijn omgeving die met MS te maken hebben en je ziet wat dat met hen doet. Ik wil daar op deze manier graag wat voor betekenen. Ik hou van sport, wielren graag, en vond het beklimmen van de Mont Ventoux de eerste keer zo leuk dat Marijn en ik de uitdaging opnieuw aangaan. En nu wél drie keer!”

Het begon allemaal met een bescheiden idee om een klein benefietfeestje te organiseren in zijn achtertuin, waarvoor entree zou worden gevraagd. Dat plan groeide echter al snel uit tot een ambitieus project, mede dankzij de enthousiaste steun van vriend Ton van Dooren (21). “Hij kwam via via met de tip van het MET-project van Campus Uden. Dat is een initiatief dat jongeren de kans biedt om maatschappelijke initiatieven te realiseren met steun van de overheid, en met behulp van Campus Uden.” Geleidelijk aan werd het tuinfeest een soort festival. “Het liep op een goede manier uit de hand”, lacht Ton. “Dankzij Soos Plock, die de zaal én apparatuur gratis beschikbaar stelt, kunnen we deze avond drie jonge, lokale bands een podium bieden: Splinnt, Unhinged, en Prima Potlood. Zij doen dit vrijwillig, supertof.” Samen met nog zo’n tien jongeren zijn Niek en Ton momenteel druk bezig met de voorbereidingen voor het event op 4 mei. Door een ticket te kopen, help je de jongens met hun doel: boven de 1000 euro ophalen voor onderzoek naar MS. “De opbrengst gaat rechtstreeks naar Stichting Klimmen Tegen MS”, verduidelijkt Niek.

Kun je er niet bij zijn? Via www.jamagainst.nl kun je ook een gewone donatie doen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant