Afbeelding

Gouden Helm voor Enno van Os

Sport 75 keer gelezen
OPLOO – “Ik was niet de sterkste in de kopgroep, maar toen het bij elkaar bleef en het op een sprint aankwam heb ik mijn kans gegrepen, dat zei Enno van Os uit Uden. Hij was zondag in Oploo de glorieuze 25e winnaar van de Gouden Helm Trofee voor elite-beloften wielrenners.

[image=172512]

De wedstrijd van 90 km op het natgeregende stratencircuit was onrustig gestart met uitvallen van meerdere groepen. Halverwege de koers werden alle vluchters ingerekend en lange tijd was er een status quo. Tot zo’n acht ronden voor het einde, toen Van Os en vijf collega’s elkaar vonden in een kopgroep. Het peloton had het zestal lang in het zicht, maar wist de vluchters niet meer te achterhalen. En zo werd het een sprint voor zes.

[image=172513]

Achter Van Os sprintte Patrick Ruckert uit Volendam naar de tweede plaats en Paul de Rooij uit Deventer werd derde. Thomas Rabou, vorig jaar nog winnaar van de Gouden Helm, moest achter Lars van de Vall genoegen nemen met plaats vijf.

[image=172514]

Startschot
De zilveren editie van de strijd om de Gouden Helm was weggeschoten door de 71-jarige Piet Deenen, die in 1965 de eerste editie van de wedstrijd won. Ook de oud-winnaars Jan, Piet en Fons van Katwijk, Frans Thijs en Henk Botterhuis gaven met hun aanwezigheid het jubileum van het hoog aangeschreven criterium extra glans.

[image=172515]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant