Afbeelding

Sporters WSG Uden naar Special Olympics

Sport 96 keer gelezen
UDEN - Vanuit Ski & Snowboardclub De Schans zijn vier langlaufers en vier alpineskiërs van de WSG Uden zich aan het voorbereiden op de Duitse Nationale Special Olympics Winter Games. Special Olympics wedstrijden zijn officiële sportevenementen voor mensen met een verstandelijke beperking.

[image=165411]

Doordat de diverse Europese nationale Special Olympics bonden steeds meer gaan samenwerken heeft de organisatie van dit evenement ook diverse buurlanden uitgenodigd om mee te doen aan dit evenement. Na deelname aan diverse eerdere grote Special Olympics evenementen zijn WSG Uden den De Schans erg trots dat zij weer uitgenodigd zijn om mee te doen. In totaal zullen zo’n 650 atleten deelnemen aan deze wedstrijden.
Namens De Schans en de WSG Uden doen Gonnie Dragt, Jeroen Emons, Herman Cremers en Monique Jellema (niet op de foto) mee aan het langlaufen, Lilyan Maas zal deze sporters proberen naar topprestaties te leiden. Op de skipiste verdedigen Mark Roelofsen, Jurgen van der Heyden, Daniëlle van den Heuvel en Sylvie Kurvers de Nederlandse eer, gesteund door hun coach Inge Looij. Bart Maas leidt de Nederlandse delegatie tijdens dit evenement. Door eerst een kwalificatieronde te houden wordt iedereen ingedeeld in poules gebaseerd op sekse, leeftijd en het resultaat van de kwalificatiewedstrijd, dit wordt ook wel het divisioning systeem genoemd. Dit betekent dus dat er op ieder onderdeel of afstand meerdere winnaars zullen zijn. Hierdoor maakt iedereen die meedoet kans om op zijn of haar eigen niveau een topprestatie te leveren.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant