Jochem de Hoop.
Jochem de Hoop.

Team Welynq start met onfortuinlijke nederlaag

Overige sport 119 keer gelezen

UDEN | TTV Maashorst heeft een valse start gemaakt bij de start in de eredivisie tafeltennis. Vooraf was al bekend dat de Udense kopman Elias Hardmeier niet beschikbaar was door zijn deelname aan de Europese Kampioenschappen onder 21 in Roemenië. Zijn maatje en teamgenoot Mauro Schärrer was om dezelfde reden ook afwezig.

En dus moest Team Welynq aantreden met de grieperige Juan Pedro Sanchez, Jochem de Hoop en de 18- jarige debuterende Joshua Bruce uit Engeland. Tegenstander ttv Westa uit Wessem heeft zich flink versterkt met 2 Belgische spelers: de 15-jarige nummer 1 van de kadetten in België Per Gevers en de ervaren Julien Meurant. De normaal fitte sterk, zakelijk spelende Juan Pedro Sanchez was grieperig en had duidelijk minder energie in te zetten. Juan versloeg nog wel Per Gevers maar moest zijn meerdere erkennen in Arthurs Reinholds die ook Joshua Bruce klopte. Jochem de Hoop klopte ook Per Gevers, die als 15-jarige fulltime bezig is met zijn ontwikkeling als tafeltennisspeler en zijn pijlen heeft gericht op de Europese top. De laatste wedstrijd, het dubbelspel waarin Jochem de Hoop samenspeelde met Joshua Bruce, kende een verrassend verloop en werd door de Udense mannen over de streep getrokken. Eindstand Team Welynq Maashorst – Westa: 3-4.

‘Spannende competitie’
Volgende week speelt Team Welynq de uitwedstrijd tegen het sterke Smash uit Hattem. Team Welynq zal dan verschijnen in de sterkste opstelling met de Zwitsers Elias Hardmeier en Mauro Schärrer en Juan Pedro Sanchez. Coach Han Gootzen: “Het wordt een spannende competitie. Enerzijds houden alle tegenstanders nu duidelijk rekening met onze Udense ploeg en anderzijds hebbe alle teams zich behoorlijk versterkt. Ons doel blijft het halen van de play-offs, de top 4 van Nederland”.

Uit de krant

Uit de krant