Afbeelding
Foto: Ad van de Graaf

Dodenherdenking in de gemeente Maashorst

Algemeen 1.239 keer gelezen

UDEN | Tijdens de Dodenherdenking op 4 mei worden om 20.00 uur de Nederlandse slachtoffers herdacht die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in oorlogssituaties en bij vredesoperaties zijn omgekomen. Het Nationale thema van Comité 5 mei is dit jaar ‘Vrijheid vertelt: opmaat naar 80 jaar vrijheid’. De verschillende comités in gemeente Maashorst hebben elk een programma opgesteld rond de herdenking op 4 mei.

In Uden start de herdenking om 18.50 uur bij de Kruisherenkapel, waarna in een stille tocht naar het Brits oorlogskerkhof wordt gelopen. Daar start de herdenking om 19.15 uur.
In Odiliapeel start de herdenking om 18.45 uur in de tent bij de kiosk op het Terraveenplein. In optocht lopen de aanwezigen naar het herdenkingsmonument.
In Volkel vindt dit jaar voor het eerst een dodenherdenking plaats. Deze start om 19.15 uur op de begraafplaats. In Zeeland start om 19.00 uur het programma met een samenkomst in het dorpshuis. In Schaijk start de herdenking om 19.15 uur. Het programma vindt plaats bij het vredesmonument op het Pastoor van Spijkplein. Iedereen is welkom om de herdenkingen bij te wonen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant