Afbeelding

Lemmers Schoenen opent winkel aan Sacramentsweg in Uden

Zakelijk 1.328 keer gelezen

UDEN | Uden is een modieuze schoenenzaak rijker! Lemmers Schoenen opende onlangs de deuren van een fraaie zaak aan de Sacramentsweg. Aan het roer staat de bevlogen ondernemer Marc Moolenschot. Marc wil het beste voor zijn klanten en bereikt dat eenvoudigweg door het beste te bieden. Modieuze schoenen, goede service, echte beleving – Lemmers Schoenen heeft het allemaal. Met het openen van een winkel in Uden ging bovendien een wens in vervulling."Ik zit al mijn hele leven in de schoenen, in feite ben ik opgegroeid tussen de schoenendozen", vertelt Marc, wiens vader en opa een schoenenfabriek hadden.

"Ik heb dezelfde passie. De continue variatie in de collecties, het contact met de klanten, met het juiste advies écht een verschil kunnen maken, dat zijn voor mij de mooie elementen van mijn vak."

Dames, heren en kinderen
Marc heeft al sinds 2000 een schoenenwinkel in Tiel. Onder dezelfde naam (Lemmers Schoenen, vernoemd naar de vorige eigenaar) opende hij vorige week zijn zaak aan de Sacramentsweg in Uden (naast C&A).

Zowel heren, dames als kinderen kunnen er terecht.

"Ik ken de schoenenwereld als mijn broekzak. Daarom doet het me zo'n zeer dat de kwaliteit van veel schoenen de laatste tien jaar achteruit is gehold. We lopen vaak op schoenen die elementaire zaken missen, terwijl onze voeten misschien wel het zwaarste werk van ons hele lichaam doen. Die verdienen toch gepaste aandacht?"

Extra aandacht voor Gabor
Ondanks het feit dat Uden al meerdere schoenenzaken kent, denkt Marc een verschil te kunnen maken.

"Via onze merken bijvoorbeeld, geven we onze collectie een geheel eigen handtekening. In Tiel hebben we een grote Gabor-shop-in-shop en ook in Uden hebben we veel ruimte om dit mooie merk te presenteren."

"Verder hebben we voor dames onder andere Carmens, Paul Green, MJUS, Tamaris, Piedi Nudi, Ca'shott, Durea, Semler, et cetera. Herenschoenen zijn ook ruim vertegenwoordigd, en in onze speciale kindershop vind je merken als Develop, Bunnies, Braqeez, Kanjers, Kipling en Red Rag. Vanzelfsprekend is er altijd iemand aanwezig die kindervoeten op kan meten."

Prijs-kwaliteit
Dat de detailhandel momenteel grillig is, realiseert Marc zich heel goed.

"De consument verandert, neem alleen al de grote opmars van online shoppen. Toch zien we veel mogelijkheden. Vanaf een plaatje kun je niet beoordelen of een schoen bij je past. Je kunt hem niet voelen, niet aantrekken, er is geen beleving."

"Die beleving, de echte passie voor een goed product, die vind je hier wel. Wij besteden uiteraard veel aandacht aan het modische aspect, maar ook aan andere belangrijke elementen, zoals een goede pasvorm. Die twee gaan prima samen. Bovendien hebben onze schoenen een prima prijs-kwaliteitverhouding."

Warm bad
"Ik ben een Brabander in hart en nieren", vervolgt Marc.

"Uden stond al heel lang op mijn verlanglijstje. Het is een levendig stadje, een van de weinige plaatsen waar altijd bedrijvigheid is en waar het enorm leuk winkelen is. Ik heb eigenlijk altijd een zwak gehad voor Uden. Nu kreeg ik de kans en die heb ik met beide handen aangegrepen. Na een flinke verbouwing zijn we nu dan écht in Uden gevestigd. Wat we hier willen bereiken? Dat de klant zich welkom voelt, dat een bezoek aan onze winkel voelt als een warm bad en dat hij na zijn bezoek de deur uitloopt met een modieuze, goed passende schoen."

Klanten kennen
De komende maanden gaat Marc gebruiken om de Udense klanten te leren kennen.

"Dat is een ander belangrijk aspect van ons vak: luisteren. Wat wil de klant? Waar is behoefte aan? Door goed te luisteren, gaan we op zoek naar een uitgebalanceerde collectie. Ook houden we alle trends en mode-ontwikkelingen in de gaten."

"Zo zijn veel schoenen, van leer tot nubuck, vandaag de dag voorzien van prints. Verder is de klassieke veterschoen voor dames terug, in een hip en modern jasje. Qua kleuren bepalen taupe, blauw, beige en wit- en pasteltinten momenteel het modebeeld. In ons assortiment is het allemaal vertegenwoordigd."

"Ik zou zeggen: kom het gewoon zelf ervaren!"

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant