Fietsers keken vorig jaar belangstellend toe bij de werkzaamheden aan de Wilhelminastraat. (foto: Henk Lunenburg)
Fietsers keken vorig jaar belangstellend toe bij de werkzaamheden aan de Wilhelminastraat. (foto: Henk Lunenburg)

Werkzaamheden N264 worden hervat: ook rotonde Velmolen wordt kruispunt

Verkeer en vervoer 4.717 keer gelezen

UDEN | De werkzaamheden aan de N264 gaan weer van start. Na de ombouw van de rotondes Wilhelminastraat en Karrevracht vorig jaar is aannemer BAM klaar voor de volgende fase: de transformatie van de rotonde Velmolen. Op 11 maart gaat de eerste schop de grond voor de aanplant van nieuw groen. In mei wordt de rotonde vervangen door een nieuw kruispunt met slimme verkeerslichten.

Tot en met vrijdag 15 maart worden de avonden en nachten gevuld met het aanplanten van bomen en hagen rondom de N264. De Wilhelminastraat wordt voor de veiligheid op maandagavond 11 maart tussen 20.00 en 06.00 uur in beide richtingen afgesloten. De aannemer voert dan ook direct een aantal aanvullende werkzaamheden uit. Verkeer wordt omgeleid via de Velmolenweg. Van dinsdagavond tot en met vrijdagochtend is de N264 in beide richtingen afgesloten tussen 20.00 en 06.00 uur, van de Wilhelminastraat tot de Velmolenweg, inclusief Karrevracht.

Mei
In mei wordt de focus verlegd naar de rotonde zelf. Maar voordat de werkploegen daarmee beginnen, start aannemer BAM vanaf 13 mei met de aanleg van een tijdelijke weg om de doorstroming van het verkeer te garanderen tijdens de werkzaamheden aan de hoofdweg. De voorbereidende werkzaamheden vinden voornamelijk ‘s nachts plaats, en daarom zijn de N264 en Velmolenweg van maandag 13 mei en zaterdagochtend 8 juni gedeeltelijk afgesloten tussen 20.00 en 06.00 uur.

Volledige afsluiting N264
Van woensdagavond 29 mei 20.00 uur tot en met maandagochtend 3 juni 06.00 uur is de N264 helemaal dicht. Tijdens deze periode wordt er intensief gewerkt aan het slopen van de huidige rotonde.
Verkeer wordt omgeleid via aangegeven routes, en bewoners worden op de hoogte gehouden van alternatieve routes.

Laatste werkzaamheden
Het slotakkoord van het project staat gepland voor één weekend in september.
Hierin zal BAM niet alleen het nieuwe kruispunt afronden en verbinden met de N264, maar ook de intelligente verkeerslichten installeren.

Inloopbijeenkomst
Op dinsdagavond 17 april is er een inloopbijeenkomst voor belangstellenden over de ombouw van de rotonde Velmolen/N264.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant