Afbeelding

‘Hoe doe je dat nou?!’

Kunst en cultuur 28 keer gelezen
UDEN - Hans Klok is volgende week zaterdag en zondag in Theater Markant te zien met zijn nieuwe show ‘Hurricane’. Kliknieuws mocht gisteravond alvast gaan kijken in een bomvol Chassé in Breda.

[image=154002]

‘Hoe doe je dat nou?’ roept een toeschouwer stomverbaasd als Hans Klok weer een paar mooie dames uit het niets in een handomdraai te voorschijn tovert. Hans Klok lacht: “Goed!”
Heel goed zelfs, want het is werkelijk ongelooflijk wat op het podium te zien is. Geen enkel draadje aan het plafond, geen spiegel of dubbele bodem is te ontdekken. Hoe kan het dat er geen dames sneuvelen als ze doormidden worden gehakt of gestoken? Waarom verdrinkt Hans Klok niet als hij, net als Houdini, geketend in een bak water gedompeld wordt.
Hans Klok raast niet continu over het podium. Hij tovert ook van alles uit zijn handen, maar waar hij het vandaan haalt? En tussendoor zijn er ook andere acts als goochelaar Rafael, een Russisch stel dat twintig keer van kledingstuk verwisselt in een paar minuten en de Chinese danseres die op één spitz op het hoofd van haar danspartner gaat staan. Uiteraard wordt Hans Klok omringd door sensuele assistentes en prachtige dansers, fantastische decors, mooie kostuums, verbluffende lichteffecten, vuurwerk en verder blijkt Hans Klok ook nog vol humor en zelfspot te zitten. Hij neemt de zaal aan zijn hand mee naar een zinderende finale. Wat een show! Nog nooit van mijn leven zoiets verbluffends gezien!

[image=154075]

Hoe doe je dat?
“Ja, goed, haha. Ik mag daar niet over praten. It’s a mystery. Misschien dat ik het ooit nog opschrijf. Houdini overleed vrij jong en heeft bijna al zijn geheimen het graf mee in genomen, maar ik ben van plan het iets langer vol te houden.”

Vond je het zelf ook zo spannend?
“Ja, je moet er toch weer op tijd uit komen. Het is heel veel concentratie. Ik raad ook niemand aan om het na te doen.

Ben je nu niet uitgeput?
“Het is heel vermoeiend. Het is een beproeving elke avond. En overdag ben je bezig om de acts te verbeteren, ze nog spannender, nog sneller te maken. Maar ik ben erg blij met deze show. ‘Hans Klok and friends’, want ik heb er voor de eerste keer acts bij. Er is daardoor heel veel afwisseling, maar de acts zijn geen opvulling. Het is entertainment op wereldniveau! Ik ben benieuwd wat het Udense publiek er van vindt. Het is een spectaculaire show, spanning, humor zit er ook in. Mensen zitten op het puntje van hun stoel. Gaat het goed of niet? Ik hoop het Udense publiek te verbazen.”

Ging er vanavond iets mis?
“Ik had kleine slordigheidjes, maar door de vaart heb je dat niet altijd in de hand. Wat wij doen is echt topsport. Het is echt heel heftig en je kop erbij houden. De afwisseling maakt het leuk. Soms heel groot en spectaculair zoals de onder water ontsnapping en dan weer iets heel kleins, zo’n gloeilamp die over de zaal zweeft. Elk ding heeft zijn eigen discipline en moeilijkheidsgraad. Ik ben altijd erg blij als het eind van de avond er is.”

Je trad een half jaar op in Las Vegas met Pamela Anderson! Wat betekent dan een weekendje Uden?
“Ik vind het heerlijk om in heel de wereld op te treden. De eerste keer dat ik dat doorhad was toen ik op tournee was door China. Dan denk je 'whow China', maar op het moment dat je in Sjanghai staat en het licht gaat uit en de spot gaat op jou aan, heb je geen idee waar je ter wereld ook bevindt, want de show is de show en je bent zo goed als je laatste show. Ik ben echt Nederlands en vindt het fantastisch om een rondje Nederland te maken. Ik heb er zin in in Uden. We blijven ook slapen in Uden, dus ik laat me óók verbazen in Uden.”

Hans Klok is met Hurricane in Theater Markant op zaterdag 13 november om 20.15 uur en zondag 14 november om 15.00 uur. De entree is 41,50 euro, kinderen 25 euro inclusief consumptie en garderobe. Zie ook www.theatermarkant.nl.

[image=154003]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant