Afbeelding

Comediantjes spelen ‘Kiemkracht’ in Naat Piek

Kunst en cultuur 326 keer gelezen

UDEN | De Comediantjes van Theater Naat Piek spelen in mei en juni in het buitentheater van Naat Piek de voorstelling Kiemkracht.

Sinds september vorig jaar staan ze er weer iedere week: leden van de enthousiaste spelersgroep De Comediantjes (10 tot 15 jaar). Op het programma staat ‘Kiemkracht’. Ver weg, aan het einde van de wereld, in een bunker op het koude Spitsbergen, bewaakt Ulle de grootste schat der mensheid. Twee miljoen plantenzaadjes. Diep weggestopt in het ijs wachten de zaadjes op de dag dat ze mogen groeien, op de dag dat ze nodig zullen zijn. IJsberen houden de wacht, drinken koffie en luisteren naar het eenzame lied van de wind. Ulle puzzelt wat. Hier gebeurt nooit wat. Toch? Maar dan begint het ijs te smelten en krijgen de zaadjes natte voeten. Samen met de ijsberen moet Ulle de bezoekers buiten zien te houden en de schat beschermen voor de toekomst. Maar wanneer begint die toekomst eigenlijk? Kiemkracht is een familievoorstelling over een werkelijkheid die niet meer zo ondenkbaar is als we ooit dachten.

Informatie
De voorstelling vindt plaats op 28 en 29 mei en 4 en 5 juni. De tijden zijn op zaterdagavond om 20.00 uur, en zondagmiddag om 14.00 uur. Entree is tot en met 12 jaar 8 euro, vanaf 13 jaar 10 euro. Kaarten koop je via www.naatpiek.nl of voor de voorstelling aan de kassa van het theater. Meer info: www.naatpiek.nl.

Uit de krant