Afbeelding

Foto van vroeger: Kerkstraat tegenover de Petruskerk

Historie 1.765 keer gelezen

UDEN | Anno 2022 gaan deze gevels deels verscholen achter grote terrassen. We staan hier recht tegenover de Petruskerk in de Kerkstraat. In het verre verleden, toen de auto het straatbeeld nog niet bepaalde, bestond de horeca in Uden vooral uit enkele hotel-restaurants (met stallingen voor de paarden) voor de voorbijtrekkende reizigers en een groot aantal cafeetjes en particulieren met tapvergunning. In de zestiger en zeventiger jaren kwamen daar meerdere bars en discotheken bij.

In het pand rechts op de foto (nr. 29) heeft vele jaren Van Hoey’s Zuivelhuis ‘De Linde’ gezeten en nadat eind jaren zestig de deur definitief werd gesloten volgde de bedrijven in dit pand elkaar snel op. Ik weet dat ik niet compleet ben als ik zeg dat er achtereenvolgens Noud van Sint Annaland kunst en antiek, Elektricien Van der Velden, Bar Olleke Bolleke, Lido Bar (zie foto uit 1984) en Café De Pimpernel gevestigd zijn geweest.

In het pand links (nr. 35) hebben de slagers Ockhuizen en Van den Broek gezeten en op nummer 33 heeft Jac. Prinssen brillen, uurwerken, goud en zilver zijn handel bedreven. Later zat er P. Danen met textiel en manufacturen. Zoals gezegd zijn inmiddels alle panden op deze foto omgevormd naar een horeca bestemming.

Weet je meer te vertellen over deze foto? Geef het door aan info@udenarchief.nl. Kijk ook eens op de website www.udenarchief.nl.

Bron: Stichting Het Uden-archief van Bressers.

Heb jij ook een leuke herinnering aan een bepaalde foto? Stuur je foto en verhaal in naar de redactie en wie weet wordt het geplaatst in deze rubriek!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant