Afbeelding

Top redt het na bizarre comeback

Column 63 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83646]

- “Acupunctuur werkt.” (Geen wonder, als je een spijker in je voet slaat, lijkt je tandpijn ook minder)
- “Je moet je belasting altijd met een glimlach betalen.” (Leuk bedacht, maar dan krijg je volgens mij wel een boete)
- “Uiterlijk is niet belangrijk.” (Waarom staat de Playboy dan niet vol met röntgenfoto’s?).

Ik ben nogal achterdochtig van aard. Mijn vriendin en ik zijn de afgelopen 15 jaar vier maal van woonplaats veranderd en telkens verhuisde onze melkboer met ons mee. Vreemd, niet? Vorige week liep ik over de Udense vrijmarkt. Tussen de kraampjes ben ik dan extra op mijn hoede. “Leren broek, waterproof!” (Tja, heb je ooit een koe met een paraplu gezien?). Zag ik een ventje staan met een mandje appels. Op een zelf geschilderd bordje stond “Kleine Geluksappeltjes 1 euro”. Ik kocht er eentje maar het smaakte gruwelijk: Kentucky Fried Cavia. Ik spuugde het meteen uit en stamelde, “Jakkus wat smerig!! Hoezo kleine geluksappeltjes?” “Nou”, zegt het ventje, “nog een geluk dat ze zo klein zijn”.

Maar ik trap er niet meer in. Mij krijgen ze niet meer. Ik geloof bij voorbaat NIETS meer. Ze kunnen me nog meer vertellen! Eergisteren las ik dat het nieuwe ziekenhuis Bernhoven grote financieringsproblemen heeft. Banken willen niet meer en de specialisten houden alsnog de hand op de knip. Zal best, dacht ik toen, maar dat bestuur versiert wel wat, let maar op. En nog geen dag later werd er toevallig op het bouwterrein van het ziekenhuis een Romeinse schat gevonden. Nou, zo toevallig was dat niet. “Het is nog niet bekend wat er met de zeventien zeer zeldzame munten zal gebeuren.” Oh ja? Ik weet het wel. Daar wordt de exploitatie van het ziekenhuis mee dichtgetimmerd. Mij maken ze niks meer wijs.

Het meest ongeloofwaardige bericht ging deze week over de ontsnapping van amateurvereniging Top uit Oss. Ze stonden 20 minuten voor tijd met 1-4 achter en bij verlies zouden ze degraderen. Ze speelden tot dat moment als natte weekbladen. Een Osse tandarts had de videobeelden al opgevraagd voor in zijn wachtkamer … “want als de patiënten die gaan zien dan beseffen ze dat er altijd nog ellendigere dingen bestaan dan een zenuwbehandeling”. Maar hoe het kon weet ik niet, Top won uiteindelijk met 5-4. Miraculeus … maar ik trap daar niet in. Ik rij nog vandaag naar Heerlen … om te kijken of de keeper van tegenstander Groene Ster niet toevallig in een nieuwe auto rondrijdt.

Een miraculeus weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant