Afbeelding
Foto: SK-Media

Boze boeren willen maandag heel Nederland platleggen

Algemeen 14.487 keer gelezen

REGIO | Uit onvrede jegens de stikstofplannen van het kabinet zijn boze boeren van plan om maandag 4 juli keiharde acties op touw te zetten. “Het gaat gebeuren! Heel Nederland plat!” leest het in meerdere Whatsapp-groepen. Onder andere Schiphol airport en de luchthaven in Eindhoven, de Rotterdamse haven, distributiecentra en andere grote bedrijven zouden worden geblokkeerd. Volgens de berichten gaan deze bedrijven ook “niet weer eerder open tot onze regering de plannen heeft gewijzigd.” 

“Onze regering is nog niet onder de indruk van de acties van de agrarische sector en plattelanders”, aldus het het Whatsapp-bericht. “Tijd voor grote acties, vanaf maandag 4 juli. Nederland dicht! (…) tot deze tijd heeft onze regering tijd om de plannen in de prullenbak bak gooien.” 

Vanuit diverse kanten krijgen de boerenprotesten van met name dinsdag 28 juni, veel kritiek. Snelwegen werden die dag geblokkeerd, minister Van der Wal werd thuis opgezocht, en er was op veel plaatsen sprake van intimidatie en agressie. Voor de acties van aanstaande maandag wordt nadrukkelijk gevraagd het ‘netjes’ te houden.

Hoe de acties maandag precies worden ingevuld is vooralsnog niet bekend. Boeren in de Whatsapp-groepen worden opgeroepen zelf in de eigen regio iets te organiseren. Of er in onze regio ook concrete acties worden ondernomen, en hoe deze er dan uit gaan zien, is niet bekend.

Uit de krant