V.l.n.r. Vincent Hendriks (directeur Hendriks Coppelmans), Monique Koopman (initiatiefneemster woongroep), Romy Verhoeven (bewoonster) en Lambert van Nistelrooij (comité van aanbeveling)
V.l.n.r. Vincent Hendriks (directeur Hendriks Coppelmans), Monique Koopman (initiatiefneemster woongroep), Romy Verhoeven (bewoonster) en Lambert van Nistelrooij (comité van aanbeveling)

Woongroep Uniek ontvangt donatie van Fonds Cohesie

Algemeen 823 keer gelezen

UDEN | Woongroep Uniek uit Uden, een initiatief van Stichting Uniek, heeft op donderdag 17 februari een financiële bijdrage van 4.600 euro ontvangen van goededoelenfonds Cohesie. De bijdrage wordt gebruikt voor om de bewoners van de woongroep samen te brengen met de bewoners van hun buurt door samen te koken en te eten bij hun nieuwe woonplek. 

Woongroep Uniek is een woonvoorziening voor elf jongvolwassen vrouwen. Zij hebben een licht verstandelijke beperking en sommigen hebben daarnaast een stoornis op het autistisch spectrum. Met hun project ‘Uniek aan tafel met de buren’ willen zij verbinding leggen met de buurtbewoners door regelmatig samen te koken en te eten. Hun zichtbaarheid en interactie met de buren kan zorgen dat zij onderdeel worden van het dagelijks leven in de buurt. De stichting wil de buurtbewoners van verschillende generaties graag bijeenbrengen, met als doel de kennis, kunde en ervaring van de omwonenden in te zetten bij de verdere ontwikkeling van de jonge vrouwen.

Maatschappelijk fonds
Het maatschappelijk fonds van Hendriks Coppelmans Bouwgroep uit Oss ondersteunt jaarlijks projecten die “bijdragen aan een geweldige leefomgeving”. Fonds Cohesie werd in 2002 door Hendriks Coppelmans opgericht. De bouwer en ontwikkelaar is dagelijks actief in de woon-, werk- en leefomgeving van mensen. “Wij dragen daarom graag een extra steentje bij aan initiatieven die wonen geweldig maken.” Uit de projecten die bij Fonds Cohesie werden aangemeld koos het comité van aanbeveling eind 2021 twee projecten. Relaties en medewerkers van Hendriks Coppelmans mochten namens het fonds online stemmen op hun favoriete project. Iedere stem was twintig euro waard. Naast Woongroep Uniek werd Stichting Woonkompas uit Etten-Leur genomineerd. Zij ontvingen een bedrag van 3.120 euro.

Meer info
Ga voor meer informatie en aanmelding van goededoelenprojecten naar fonds-cohesie.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant