Afbeelding

‘Zorgend Zeeland’ uitgeroepen tot Smousen van het Jaar 2021

Algemeen 439 keer gelezen

ZEELAND | Normaal wordt elk jaar op de eerste zittingsavond van de Bij ons in Zèlland pronkzittingen van carnavalsvereniging De Smouskes de Smous van het Jaar bekend gemaakt. Dit zijn mensen die vaak belangeloos veel werk verrichten voor de Zeelandse gemeenschap. Ondanks de coronacrisis hebben de Smouskes toch ook dit jaar een Smous, of eigenlijk Smousen, van het Jaar gekozen: ‘Zorgend Zeeland’, oftewel alle Zeelandse mensen in de zorg die zo hard werken om de coronapandemie het hoofd te bieden.

Al bijna een jaar gaat de wereld gebukt onder het coronavirus. Maar we merken ook dat deze crisis het beste in ons dorp naar boven kan halen. Van een boodschap doen voor iemand die dat even niet kan tot het organiseren van online evenementen om verenigingen levend te houden, heel veel mensen dragen hun steentje bij. Een groep die het al een lange tijd extra zwaar heeft en ook al bijna een jaar de schouders eronder blijft zetten zijn de Zeelandse zorgmedewerkers. Mantelzorgers, ziekenhuismedewerkers, de thuiszorg, mensen in de gehandicapten- en ouderenzorg, en ga zo maar door. Al deze mensen verdienen het om dit jaar de titel ‘Smous van het Jaar’ te dragen, mensen om trots op te zijn.

Symbolische uitreiking medaille
Wanneer tijdens de pronkzitting de Smous van het jaar bekend gemaakt wordt, hoort hier altijd een mooie medaille en een bos bloemen bij. Dit jaar hebben de Smouskes dit op 14 februari, de dag van de liefde en ook carnavalszondag, geheel volgens de geldende coronaregels aangeboden aan de medewerkers van Woonzorgcentrum Compostella in Zeeland, als symbool voor alle Zeelandse zorgmedewerkers.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant