Tony de Groot zondag met O.S.S.'20 tegen RKAVV
Tony de Groot zondag met O.S.S.'20 tegen RKAVV

Nu al cruciale degradatie-clashes voor O.S.S.'20 en DESO

Voetbal 165 keer gelezen

OSS| Het is nog heel vroeg in de competitie maar niets is zo opportunistisch dan het voetbalwereldje. De twee Osse Hoofdklassers O.S.S.'20 en DESO zijn verrassend matig aan de competitie gestart. Aanstaande zondag staan er wedstrijden op de rol tegen twee andere (tijdelijke?) laagvliegers. O.S.S.'20 ontvangt op eigen veld RKAVV uit Leidschendam terwijl DESO naar Zuid Limburg moet.

DESO-trainer Klaas Wels is aan het bouwen aan een nieuw team. Hij heeft een zwik spelers overgekregen van Alverna, goede spelers op zich, en moet werken aan een ingespeelde formatie. Dat gaat op zich best redelijk alleen stromen de punten nog niet echt binnen. Dit heeft mede te maken aan een gebrek aan stootkracht maar ook bijvoorbeeld omdat afgelopen zondag de wedstrijd met DOSKO in de rust werd gestaakt. Dat is in deze fase van de competitie best vervelend. Voor hetzelfde geld had DESO immers nu drie punten meer en dat geeft iets meer vertrouwen voor zo'n duel als zondag bij Groene Ster. De Limburgers hebben immers nog maar nul punten, ze zullen DESO zien als een uitgelezen mogelijkheid om de eerste punten te pakken.

Zoeken

Ondertussen heeft Maarten van Vugt het voor het eerst in zijn loopbaan bij O.S.S.'20 wat moeilijker. De oefenmeester uit Berghem bouwde de laatste jaren gestaag aan een steeds beter wordend elftal, de Ossenaren stonden zelfs op de drempel van promotie naar de derde divisie. Dit seizoen zit het echter wat tegen. Daar is moeilijk de vinger op te leggen want volgens de berichten zat het bepaald niet mee in de meeste wedstrijden. Het gevolg is wel minder vertrouwen en een lage plek op de ranglijst. Dat laatste geeft weer meer druk als bijvoorbeeld zondag een tegenstander als RKAVV voorbijkomt in Oss. De formatie uit Leidschendam heeft namelijk net als O.S.S.'20 nog maar één puntje op het conto. Winnen is dus het devies voor de blauw-gelen en dan ziet de wereld er meteen weer heel anders uit. Zo is het ook weer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant