De donderdagtraining zit erop. De Veghelaren zijn klaar voor Groene Ster (Foto: Peter Kuijpers)
De donderdagtraining zit erop. De Veghelaren zijn klaar voor Groene Ster (Foto: Peter Kuijpers)
+audio

Blauw Geel'38 ontvangt Groene Ster op fonkelnieuwe kunstgrasmat

Voetbal 87 keer gelezen

VEGHEL – De kop is er alweer een weekje af. We spreken over de competitie van de Hoofdklasse B. Voor Blauw Geel'38 en O.S.S.'20 begon die afgelopen zaterdag op Sportpark De Rusheuvel in Oss. Elk een puntje in een overigens aantrekkelijke wedstrijd. Zondag komt uit het diepe Limburg oude bekende Groene Ster dat zondag met 0-6 verloor van Nuenen. Oef 0-6? Ja echt, niet meer en niet minder.

Door: Peter Kuijpers

Dat Nuenen geen onaardige ploeg heeft is wel duidelijk geworden na het aanschouwen van de duels met UDI'19 en Blauw Geel'38 twee weken geleden. Zondag haalde het team van trainer Miquel van den Dungen met 0-6 snoeihard uit op Sportpark Pronsenbroek bij Groene Ster. Zegt dat iets over de kracht van Nuenen of de zwakte van de Limburgers? Zondag komt O.S.S.'20 naar Nuenen wat wellicht iets meer duidelijkheid geeft van de krachtsverhoudingen in deze mooie klasse. De website van Groene Ster laat weinig los over de wedstrijd. Trainer is hoe dan ook de ervaren Ed Hendriks en die zal de grote nederlaag in de opening van het seizoen nog zwaar op de maag liggen. Tegen Nuenen echter werd zijn team op alle fronten afgetroefd. Remo Gielkens is tegenwoordig assistent-trainer daar, maar afgelopen zondag tevens wisselspeler. Echter bij 0-3 had hij geen zin meer om nog in te vallen. De voortekenen waren juist gunstig omdat Groene Ster in de voorbereiding alles won en voor de beker tegen derde divisionist Rijnvogels vorige week woensdag er een prima vertoning van maakte. Daar is zeker nog over gesproken afgelopen week op Pronsenbroek.

Groene Ster
Blauw Geel'38 leek heel lang het seizoen te beginnen met winst bij kampioenskandidaat O.S.S.'20. Na de 0-1 van Ymanuel Hurkmans, met dank aan Sander Egmond, waren het toch de gastheren die tien minuten voor tijd langszij kwamen. Tresor Shema had zijn goede invalbeurt extra glans kunnen geven door de honderd procent kans in een leeg doel te schieten, maar liet zich de figuurlijke kaas van het brood eten. Zondag komt Groene Ster. Zo het zich laat aanzien zal trainer Niels van Casteren weinig wijzigen in zijn team. Mark Westerlaken is nog niet speelfit waar Erik van Loon, Stijn de Looijer  en zelfs Sofian Kaddouri deze week weer bij de groepstraining aansloten op het hoofdveld. De voortekenen zijn goed refererende aan 7 september 2008 toen Blauw Geel'38 de eerste wedstrijd op het toen nieuwe kunstgras opende met een 2-1 zege op het inmiddels verdwenen Vinkenslag. Doelpunten van Richard van de Kerkhof en Mounir Biyadat (Voor de historici). De eerste competitiewedstrijd op wederom een gloednieuwe grasmat is aanstaande waar Scheidsrechter Esen uit het hoge noorden zondag om half drie de spelers tot voetballen zal manen. 

Enthousiast
Trainer Niels van Casteren was tevreden na afloop van de donderdagtraining: "Absoluut, het is zo leuk werken als je merkt hoe enthousiast de groep is. Je sommige spelers ook groeien dat doet me goed." Zoals gebruikelijk spraken we hem na afloop.Gesprek met Niels van Casteren:

Beluister hier het fragment

Uit de krant