Heeswijk won met 3-2 van Helvoirt (Foto Hans Heesakkers)
Heeswijk won met 3-2 van Helvoirt (Foto Hans Heesakkers) Heeswijk won met 3-2 van Helvoirt (Foto Hans Heesakkers)

Venhorst wint belangrijke pot uit bij ODC, Heeswijk herstelt ten koste van Helvoirt

Voetbal 546 keer gelezen

Maar liefst negen goals in het duel Sparta'25 – EVVC. Fraaie winst van Venhorst in Boxtel bij ODC al was het op het tandvlees. Erp won en maakt het duel bij koploper Prinses Irene (dat zelf won bij SC Helmondia) over twee weken alleen maar spannender.

Venhorst boekte een knappe zege bij ODC. Na een kwartier was het Thijs van Sleeuwen die eindelijk het net weer eens vond met dank aan Tom van de Boogaard die op het middenveld onderschepte. Veel strijd en fysieke kracht bij ODC. Vooral spits Remco Schellekens was een grote handenbinder voor de ploeg uit Venhorst. Na rust plaatste trainer Willem van den Burgt Thijn van de Vossenberg op Schellekens en dat sneed hout. ODC kwam na een kwartier in de tweede helft weer langszij. Het ging daarna drukken voor de zege. De winnende viel echter aan Venhorstse kant. Uit een afgeslagen corner was het Jaap Kanters die de winnende produceerde. Tom van den Boogaard kreeg nog een kans, maar het bleef 1-2.Het was een pure afmatting waar Venhorst door blessures en vermoeidheid slechts met negen man overbleef. Het lukte en Venhorst spreekt weer mee onderin.

Erp – Real Lunet 3-1
Dat Real Lunet aardig kan ballen is bekend en werd door Erp trainer André Cornelissen nog maar eens onderstreept. Cornelissen: "Dit is een goed team, maar er zit totaal geen organisatie in dat is jammer voor ze .Voetballen kunnen ze." De rust kwam op Den Uil met 0-0 ofschoon Max de Jong de kans had de score te openen maar dat naliet. In de rust zette Cornelissen de boel op scherp en na tien minuten werd het 1-0 door een treffer van Max de Jong. Een vrije trap van Dieuwe van der Heijden belandde op de lat. De terugspringende bal was voor Roy Verhagen: 2-0. Een moment van verslapping betekende onverwachts 2-1 , maar de wissels bepaalden de eindstand. Ruud Delissen mocht op aangeven van Willem den Dekker de 3-1 eindscore op de borden brengen.

SC Helmondia –Prinses Irene 0-2
Zoals een koploper betaamt won Prinses Irene van SC Helmondia. Eerst zagen de Oranje mannen nog een treffer afgekeurd, maar drie minuten voor rust bekende een één-twee tussen Tim van den Brand en  Douwe Herckenrat de eerste treffer waar  Herckenrath mocht binnenkoppen. Na rust kwam daar nog een treffer bij van opnieuw Herckenrat die ook hier zijn dank uitsprak naar Van den Brand als aangever. De gastheren kregen wel een paar mogelijkheden, maar de winst ging mee naar Nistelrode dat zich opmaakt voor het duel over twee weken op De Schellen tegen Erp.

Heeswijk – Helvoirt 3-2
Nadat Wouter van Dijke dé kans op 1-0 liet liggen was het Rico de Laat, die lang droog stond als topscorer van Helvoirt, die in de 20e minuut de score opende voor de gasten: 0-1. Collin van den Bergh vergrootte de stand naar 0-2 indirect uit een vrije trap. Stef Adank bediende kort voor rust Van Dijke op maat en dat betekende 1-2 wat een iets prettiger rust moet zijn geweest voor Heeswijk. Meteen na rust sloeg Danny Aarts aan het dribbelen en passeerde keeper Kivit wat de gelijkmaker betekende . Het venijn zat hem voor de bezoekers in de staart. Nadat Van Dijke in de rug werd gesprongen mocht Arjen Haast zijn specialiteit nog eens gestalte geven. Tegen zijn pegel was Kivit kansloos en koesterde Heeswijk de zege.

Heeswijk - Helvoirt (Foto's Hans Heesakkers)

Volharding – Best Vooruit 1-0
VIERLINGSBEEK – Volharding blijft volop meedoen om de titelrace in de tweede klasse H. Vanmiddag werd laagvlieger Best Vooruit op het eigen sportpark Soetendaal zeer moeizaam verslagen: 1-0. De naar hoofdklasser Gemert vertrekkende gelegenheidsaanvoerder Bram Jacobs maakte een kwartier voor tijd de zeer belangrijke winnende treffer. Ook koploper Prinses Irene en Erp wonnen hun wedstrijden en het lijkt er inmiddels op -met nog vier speeldagen te gaan- dat Volharding met deze beide ploegen gaat uitmaken wie er uiteindelijk kampioen wordt. Over twee weken (volgende week is er een inhaalweekend gepland, red.) gaat Volharding op bezoek bij nummer elf Sparta'25 uit Beek en Donk en spelen Prinses Irene en Erp hun onderling duel in Nistelrode

Sparta'25 – EVVC 4-5
Een korfbal uitslag merkte trainer Stephan Hesemans op. Maar we maken hem er toch even op attent dat sinds de invoering van de schotklok de scores toch wel hoger uitvallen. Een slechte wedstrijd met veel fouten en veel goals. Eindelijk weer eens een winst en dat was de grootste target van de ploeg uit Vinkel. De ruststand op 't Heereneind in Beek en Donk was 2-1 voor de thuisclub. René Brouwers en Jacky van den Enden namens de thuisclub, Roel Bouwens was de maker van het Vinkelse doelpunt. Na rust Scoorde Pim van der Doelen, Ron van den Berg en twee maal Bjorn de Kinderen wat een 3-5 stand gaf. In de 93e minuut mildeerde Sparta'25 nog naar 4-5.