Mark van Dijk wordt in 75e minuut uit voorzorg gewisseld bij 3-0 stand
Mark van Dijk wordt in 75e minuut uit voorzorg gewisseld bij 3-0 stand
+audio

Gemert laat zekere zege nog bijna glippen

Voetbal 243 keer gelezen

GEMERT - Gemert leek lange tijd op een makkelijke zege op een lusteloos ogend Groene Ster af te stevenen maar in de slotminuten kwam men na een 3-0 voorsprong alsnog geheel onnodig in de problemen. Uiteindelijk bleef het bij 3-2 maar het was nog even billen knijpen. Daarvoor was Gemert afgestevend op een simpele zege via goals van Jasper Lalisang, Joost Habraken en Thijs van Pol. De uiteindelijke drie punten waren in ieder geval wel erg belangrijk.

Groene Ster vocht in Gemert voor de laatste kans om nog klassenbehoud te realiseren maar daar was weinig van te merken. De Limburgers kwamen niet echt over als een team met een missie. Er hing sowieso een vrij gelaten sfeer op een matig bezocht Sportpark Molenbroek. De eerste kans was voor de gasten toen Maikel van Kesteren teveel vrijheid kreeg van Joost Habraken maar niet lekker uithaalde. Daarna lag de bal er aan de andere kant in. Thijs van Pol verlengde waarna Jasper Lalisang simpel 1-0 maakte met een balletje onder de keeper door. De defensie van Groene Ster zag er hier erg knullig uit. Gemert ging door en schiep zich wat kansen. Zo had Thijs van Pol moeten scoren op aangeven van Yoeri Vissers. Aan de andere kant belandde een vrije trap van Roel Schirra tegen de paal.

Beslissing

Na ruim een half uur dan de voortijdige beslissing. Joost Habraken ging achter een bal aan waarna een fijne bots ervoor zorgde dat hij inzet uit de draai fraai in de verre hoek plofte: 2-0. Een mooie goal. Misschien was het wel een voorzet bedoelt maar daar maalde niemand om. Na de pauze bleef Gemert een gewonnen wedstrijd spelen in een duel dat eigenlijk weinig om het lijf had. Na een prima aanval over Joost Habraken was het Thijs van Pol die de bal op maat kreeg bij de tweede paal en simpel half vallend 3-0 binnen knikte. Het was nu uitvoetballen geblazen in een duel dat weinigen echt kon boeien. Het was niet best maar Gemert leek niet in de problemen te komen. Mark van Dijk ging eruit: "Ik kreeg voor de wedstrijd in de warming-up last van een spiertje in de lies. Ik kon meedoen maar zou eruit gaan als het kon. Kwartier voor tijd ben ik er daarom uit gegaan." Een qua systeem wat onoverzichtelijk spelend Gemert (4-5-1, 3-5-2 of toch 5-3-2 of 5-3-1-1?) wisselde Van Dijk voor Coen Brouwers. Meteen daarna werd het echter 3-1 omdat Maikel van Kesteren een lange bal over Van Ommeren kopte. Tot overmaat van ramp verdween een vrije trap van Dylan Zwartjes ook ineens in het doel: 3-2. Dit sloeg nergens op want was een ongevaarlijke bal van achteruit. Even later had Remo Gielkens zelfs de 3-3 op zijn schoen maar die schande werd Gemert bespaard. De drie punten waren binnen en daar was alles mee gezegd want het was ondanks de vijf goals doorbijten geblazen voor de kleumende toeschouwer. Het was allemaal heel, heel, heel matig namelijk. .(Willy Rooyakkers)

GEMERT - Van Ommeren,Leijten, M. van Dijk (75. Brouwers), Van den Elzen, Van Berlo, E. van Dijk,Vissers, Lalisang (80. Kemper), Habraken, Van Pol, 

Gesprek in het programma -wakker worden met SkyLine-  met Willy Rooyakkers

Beluister hier het fragment

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Laatste nieuws

Afbeelding
Kunstation brengt kleur in nieuwe expositie Kunst en cultuur 1 uur geleden
Het oude politiebureau aan de Leeuweriksweg in Uden doet momenteel dienst als opvang.
Oekraïners verhuizen van Leeuweriksweg naar nieuwe locaties in Uden en Zeeland Algemeen 3 uur geleden 2
Afbeelding
Muziekmiddag met 'Die Drei Dörfer Musikanten' Kunst en cultuur 4 uur geleden
Illustrator Erwin concentreert zich op een illustratie voor het boek.
Nieuw prentenboek over Peerke Verschiet: 'Project verbindt jong en oud' Kunst en cultuur 6 uur geleden
Ouderen genieten van een diner met Stichting Met Je Hart.
Stichting Met Je Hart zoekt vrijwilligers Algemeen 23 uur geleden
Er is vanalles te zien en te beleven tijdens de open dag.
Open Dag Herenboeren Landmeerse Loop Algemeen gisteren

Uit de krant