Afbeelding

Trainers blikken vooruit op UDI'19 - Gemert

Voetbal 22 keer gelezen
UDEN - Zondag staat de klassieker uit deze regio eindelijk weer op het programma. Nou ja, vooruit, één der klassiekers. In ieder geval is UDI'19 tegen Gemert over de laatste tien jaar gezien op sportief vlak een geweldig affiche. We blikken vooruit met de trainers John Meijs en Bert Ruijsch.

Tekst: Willy Rooyakers. Foto's: Peter Kuijpers

[image=118832]

Beide heren dragen een beetje een '073'- imago met zich mee maar eigenlijk is dat ook weer niet weer helemaal juist. Ruijsch is wel een echte Bosschenaar maar werkte ook al op andere plaatsen. Hij is overigens momenteel aardig bezig een goede naam op te bouwen als trainer op het hoogste amateurniveau. Gemert speelt aanvallend en verzorgd voetbal, dat straalt op hem af, mede ook omdat de club blijkbaar zoveel vertrouwen in hem heeft dat hij inmiddels alweer heeft bijgetekend voor een derde seizoen.

John Meijs, werkzaam geweest bij OJC en woonachtig te Haarsteeg, is in Uden nog niet zover maar niets lijkt ook een derde jaar Meijs in Uden in de weg te staan. Het lijkt erop dat beide trainers het maximale uit het materiaal halen. Meijs: "Ik denk dat Gemert een stuk verder is dan wij. Wij hebben om te beginnen al bijna geen ervaring op dit niveau in de ploeg."

Ontwikkeling

Zijn collega is tevreden over de ontwikkeling van zijn team. Ruijsch: "We stappen dit jaar anders in dus is het minder zichtbaar. Toch denk ik dat we nog steeds stapjes maken. Afgelopen zondag speelden we tegen een extreem verdedigende tegenstander maar bleven toch geduldig op onze kans wachten. We hebben nu al bijna net zoveel punten als vorig seizoen halverwege, dus dat is goed."

[image=118831]

De Udenaren begonnen erg sterk aan het hernieuwde avontuur in de Hoofdklasse maar inmiddels is de klad er wat ingekomen. Meijs: "Het nieuwe is er nu een beetje vanaf en we kregen bijvoorbeeld tegen DESK te weinig terwijl EVV gewoon een maatje te groot voor ons is op dit moment. We kampen ook met diverse blessures. De raarste ongelukjes liggen er aan ten grondslag dus het heeft weinig met trainingen of belasting te maken."

Steiger

Meijs mist zondag in ieder geval De Ruiter, P. Kremers, Cremers, Van Cuijk, Wolf en Vissers. Laatstgenoemde heeft een gebroken teen overgehouden aan het duel in Echt. Mertin van Katwijk lijkt wel weer inzetbaar. Bij Gemert ontbrak afgelopen zondag Mark van Dijk. Ruijsch: "Hij was op het werk door een steiger gezakt waardoor zijn scheenbeen was afgeschaafd, dat ging later ontsteken. Ik hoop dat hij zondag weer inzetbaar is."

Hoewel Gemert duidelijk favoriet is kunnen beide heren weinig zeggen over het te verwachten resultaat. Meijs: "Het is toch een leuk duel, een derby. Venray was ook verder dan wij en daar hebben we ook van gewonnen. Realistisch gezien is Gemert natuurlijk de betere ploeg."

Ook Bert Ruijsch weet dat. "Het zijn speciale wedstrijden met veel publiek. Wij moeten echter niet weglopen voor de favorietenrol en voor de winst gaan."

Gemert zal normaal gesproken spelen in de vertrouwde opstelling. Alleen als Mark van Dijk niet kan spelen zal Irfan Gadzo weer controlerend op het middenveld acteren en verhuist Bart van Berlo naar achteren. Jorzolino Falkenstein begint weer steeds beter in zijn vel te zitten maar lijkt toch nog Bas van de Berk voor zich te hebben. Overigens laat trainer Ruijsch hier sowieso niets over los, dus deze optelsom komt geheel voor rekening van de auteur. Voor John Meijs wordt het puzzelen geblazen. "Ja, elke blessure levert nu eenmaal minder opties op. Maar wees niet bang: we beginnen gewoon met elf man."

Misschien dat hij weer eens kiest voor een systeem met twee centrumspitsen waardoor Theo Peerenboom eens een kans krijgt. De trainer liet zich hier echter niet echt over uit. En gelijk heeft hij.

[image=118833]

15-11-09
Udi'19/Beter Bed - Gemert -
Baronie - SV Meerssen -
Dijkse Boys - UNA -
JVC Cuijk - DESK -
OJC Rosmalen - Papendrecht -
OSS '20 - EVV -
Schijndel - SV Venraij -
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant