Berghem Sport - Nemelaer. (Foto: Ad Megens)

1C: Rhode door eerste winst (en dankzij Erp) van laatste plaats af, Berghem Sport verliest

Voetbal 339 keer gelezen

Rhode is van de laatste plaats in de eerste klasse C af. Door de 2-3 winst bij FC Eindhoven AV en het 0-3 verlies van NEC tegen Erp is de stand onderin veranderd. Ook Berghem Sport kwam in actie, maar niet met succes.

Berghem Sport - Nemelaer 1-3
Nemelaer kende weinig moeite met Berghem Sport. Met rust stond het al 0-3 voor de gasten. Kort na rust maakten de Berghemnaren er 1-3 van, maar in die stand kwam geen verandering meer. Komende donderdag komt Berghem Sport opnieuw in actie tegen Woezik. Dat duel werd afgelopen donderdag gestaakt vanwege de sneeuwval.

NEC - Erp 0-3
Erp staat heel knap zevende in de eerste klasse C. Op bezoek bij NEC wonnen de mannen van trainer Jurgen van Wanrooij met 2-3. Emiel van der Sanden opende na 25 minuten de score op aangeven van Yoeri Vissers. Kort na rust was het bijna 0-2, maar de lob van Rob van Rijbroek belandde op de lat. In de 70ste minuut was het wel raak. Ruud Delisse nam een voorzet van Van der Sanden op zijn borst aan en schoot goed de 0-2 binnen. 5 minuten later werd het door Van Rijbroek 0-3. Daarmee werd NEC gespaard, want Erp had daarvoor de nodige kansen laten liggen. NEC was overigens ook een aantal keer gevaarlijk, maar doelman Dennis van Ballegooij keepte uitstekend. Bij Erp maakte jeugdspeler Lars Hanenberg (18) in de 80ste minuut zijn debuut.

FC Eindhoven AV - Rhode 2-3
De eerste overwinning van Rhode dit seizoen is een feit. Op bezoek bij FC Eindhoven AV werd het 2-3, een stand die bij rust al werd bereikt. Door Bas van Kuringen en Geert Oerlemans nam de ploeg van trainer Hans Lathouwers een 0-2 voorsprong, maar de Eindhovenaren trokken de stand gelijk. Op slag van rust zorgde Mark van der Zanden voor een nieuwe voorsprong van Rhode. De winst is ook heel lekker gezien de ranglijst. Rhode gaat nu over NEC heen en is dus de rode lantaarn kwijt.