Doelman Michiel Merks van UDI'19 was tegen RKZVC vooral 'toeschouwer'.
Doelman Michiel Merks van UDI'19 was tegen RKZVC vooral 'toeschouwer'. Foto: Peter Kuijpers

Lat en paal voorkomen winst voor dominant spelend UDI'19: 'Publiek geniet van ons spel'

Voetbal 905 keer gelezen

UDEN | Niet voor het eerst dit seizoen is UDI'19/CSU er niet in geslaagd om een prima partij te bekrachtigen met drie punten. De Udenaren stuurden thuis RKZVC van het kastje naar de muur, maar ondanks een reeks kansen en schoten op de paal en lat, eindigde het treffen op sportpark Parkzicht in 0-0. "Onze tegenstander ging juichend van het veld", wist UDI-trainer Lodewijk de Kruif.

Door Martijn Schwillens

UDI'19 domineerde eigenlijk vanaf de eerste minuut en reeg de kansen ook aaneen, zowel voor als na rust. Nadat eerder al eens de lat werd geschampt, schoot Sam Wassenberg vol op de deklat, terwijl Thijs van der Linden de binnenkant van de paal raakte. "Het begint een repeterend verhaal te worden", klaagde De Kruif. "We hebben de wedstrijd volledig gedomineerd, de tegenstander vol onder druk gezet en meerdere 100% kansen gecreëerd. Ik kan wel weer roepen dat hun keeper de wedstrijd van zijn leven had, maar 'end of the day' staat het gewoon weer 0-0. Eén punt en dus een klote gevoel."

Spelvreugde
Toch is De Kruif ook tevreden. "Verdedigend hebben we niets weggegeven. En de spelers blijven 90 minuten lang gaan. Bovendien zie je de drive en spelvreugde bij de spelers. Ook het publiek herkent dat. Er valt wat te genieten. Het is nu aan ons om om onszelf te gaan beloven." De Edenaar beschikt sinds deze week over nieuweling Anass Aamri. De creatieveling viel tegen RKZVC in. "Hij brengt creativiteit, aanvallend en scorend vermogen. Door zijn spel komen ook anderen beter tot hun recht. Hij heeft echter een conditionele achterstand en mist wedstrijdritme, dus we gaan hem nu klaarstomen voor hele wedstrijden."

'Top 4-waardig'
Door het doelpuntloze gelijkspel staat UDI'19 op een achtste plek in de Hoofdklasse B. De vraag is echter welke plek het zou zijn als de Udenaren de afgelopen twee maanden de kansen zouden hebben verzilverd...? "Dan hadden we bij de beste vier-vijf ploegen in deze klasse gestaan", verzekert De Kruif. "We krijgen nu Halsteren en Baronie, de nummers één en twee. Voor ons mooie uitdagingen om te laten zien hoever we als ploeg zijn gekomen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant