Joey Hellstern scoorde tegen UDI'19 (Foto: Peter Kuijpers)
Joey Hellstern scoorde tegen UDI'19 (Foto: Peter Kuijpers)

Blauw Geel'38 hervat competitie bij Groene Ster

Voetbal 306 keer gelezen

VEGHEL| Blauw Geel'38 is de ongenaakbaar lijkende koploper van de Hoofdklasse B maar met een voorsprong van slechts twee puntjes op Nuenen mag er nog steeds geen enkel moment verslapt worden. Zondag beginnen de Veghelaren, als de weergoden het toelaten, de tweede seizoenshelft met een uitwedstrijd bij het laaggeklasseerde Groene Ster. Op papier dus a piece of cake, of moeten we piece of vlaai zeggen in dit verband?

Alle gekheid op een stokje: natuurlijk moet Blauw Geel dit duel winnen maar makkelijk is het nooit in Heerlerheide want Groene Ster kan altijd en te immer voor een verrassing zorgen. De Veghelaren oefenden dinsdagavond nog tegen UDI'19. Het duel ging weliswaar met 2-1 verloren maar toch maakte Blauw Geel een prima indruk. 

Breedte
Zeker toen UDI'19 aan het wisselen sloeg werd Blauw Geel alsmaar sterker. De mannen uit Veghel straalden veel vertrouwen uit aan de bal, het is te zien dat het de ploeg goed gaat. Na een 2-0 achterstand was het dan ook Joey Hellstern die tegenscoorde. Ook werden er wat mindere puntjes blootgelegd in het team, zoals toch wel wat gebrek aan snelheid achterin. Dit zal trainer Niels van Casteren als geen ander ook gezien hebben maar desalniettemin maakt zijn team al het gehele jaar op iedereen veel indruk.

Doortrekken
Zaak is het nu echter om dit goede gevoel door te trekken. Blauw Geel is het inmiddels bijna aan de stand verplicht om tot de laatste speeldag om de titel mee te spelen in deze klasse. Winnen in Zuid Limburg is daarom een must zondag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant