Een blije Lukas
Een blije Lukas

Twee keer goud voor Udense Lukas Jakobs bij NK Langlaufen

Sport 1.233 keer gelezen

UDEN | Lukas Jakobs (12) uit Uden, lid van Langlaufvereniging Bedaf, heeft afgelopen week in het Oostenrijkse St Ulrich am Pillersee twee gouden medailles in de wacht weten te slepen. Dit deed hij tijdens de Nederlands Kampioenschappen Langlaufen op 23 en 24 januari.

Hij won de medailles in de klasse jeugd onder de 15 jaar in zowel de skating techniek als de klassieke techniek. Tijdens beide races moest een afstand van 4 kilometer worden afgelegd. Lukas wist zijn concurrenten daarbij ver voor te blijven. De winnende tijd van Lukas tijdens de skating race was 12m34. Het gat dat Lukas wist te slaan tussen hem en zijn concurrenten tijdens de klassieke race was nog groter. Lukas wist deze afstand te winnen in een tijd van 14m28. Nummer 2 eindigde met een tijd van 15m17 en de nummer 3 in 17m09.

Dit was het tweede jaar op rij dat Lukas twee keer goud in de wacht wist te slepen. Vorig jaar viel Lukas nog in de klasse jeugd onder de 12 jaar en behaalde toen ook de beide NK-titels. Ondanks dat Lukas het nu tegen oudere jongens moest opnemen was dat voor hem geen probleem: "Ik train iedere week bij Bedaf op de kunststofloipe en op rolski's. En ik doe aan krachttraining. Daarom ben ik beter dan de andere jongens". Volgens de jeugdtrainer van Bedaf, Wim Ketelaars, werpt de jeugdtraining haar vruchten af: "Lukas was de anderen duidelijk de baas. Langlaufen is een technische sport maar oefening baart kunst". Heb je belangstelling om mee te trainen, meld je dan aan bij Langlaufvereniging Bedaf, jeugdtrainer Wim Ketelaars, 06 4466 6009.


 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant