De Koning bracht in april ook al een bezoekje aan het Udense bedrijf.
De Koning bracht in april ook al een bezoekje aan het Udense bedrijf. Foto: Igor Roelofsen

Neem een kijkje bij Udens houtbouwbedrijf Barli op Open Dag

Zakelijk 1.068 keer gelezen

UDEN | Barli houdt op zaterdag 21 mei een Open Dag. Tussen 10.00 en 16.00 uur kan iedereen een kijkje nemen in de gigantische woningfabriek van het Udense houtbouwbedrijf aan het Jagersveld. Zo ontdek je het hele proces van hout naar huis én volg je de voetsporen van Koning Willem-Alexander, die op 20 april de officiële opening verrichtte. 

Tijdens de Open Dag kun je op je gemak een rondleiding maken en een kijkje nemen in het nieuwe kantoor en de vijf productie- en montagehallen. Zo ontdek je het hele proces van hout naar huis: hoe Barli modulaire houten woningen bouwt. Kant-en-klaar, want een keuken, badkamer en installatie zit er bijvoorbeeld al volledig in, voordat de woningen naar de uiteindelijke bouwlocatie worden vervoerd. Volgens sommigen is ‘dit het bouwen van de toekomst’, maar bij Barli zeggen ze er dan meteen achteraan: “Dat is hier al lang begonnen!” Want Barli bestaat al sinds 1986. De laatste jaren is het bedrijf gegroeid tot een productieoppervlakte van maar liefst 32.000m2.

Welkom in de woningfabriek
Tijdens de Open Dag is er van alles te zien, te doen en te beleven. Van de engineering op kantoor, tot de geautomatiseerde productielijnen voor houtskeletbouw-elementen. En natuurlijk kun je verschillende modules en woningen van binnen en van buiten bekijken, de montagehallen staan er vol mee. Woningen in opbouw - zoals van Juf Nienke, het meest duurzame woongebouw van Amsterdam -, woningen die al bijna klaar zijn om op transport te gaan - zoals voor woningcorporaties en recreatieparken - en woningen die hoog in de lucht in een kraan hangen. Zelfs de nieuwe modelwoning waar de Koning de laatste plank op bevestigde, kun je in. Er zijn allerlei leuke activiteiten, ook speciaal voor alle jonge bezoekers. Je kunt ook laten zien of je net zo handig bent met hout als al die vakmannen- en vrouwen van de Blue Army van Barli. Parkeren kan in de directe omgeving aan het Jagersveld. Met de fiets parkeer je recht voor de deur. Meer info: barli.com/opendag.

Uit de krant