Afbeelding

Ook Cuijk voor doortrekken A77 naar Uden

Verkeer en vervoer 155 keer gelezen
CUIJK | In navolging van de gemeenten Boxmeer en Gennep ziet ook Cuijk heil in het doortrekken van de snelweg A77 vanaf Rijkevoort naar de A50 bij Uden. "Wij zien voordelen in het verlengen van de A77 voor het Land van Cuijk en de versterking van de economische ontwikkeling in de regio", laat het Cuijkse college van B en W weten na vragen van de VVD.

"We blijven wel de realiteit onder ogen zien, omdat in 2010 het verlengen van de A77 al eens uitvoerig is onderzocht", vervolgen B en W. "Dit heeft geresulteerd in een rapport, waarin destijds de noodzaak voor het doortrekken van de A77 niet kon worden aangetoond. Maar als er initiatieven komen om het verlengen van de A77 kansrijk te maken, dan zullen wij hier zeker in participeren."
Verlenging van de A77 is opnieuw op tafel komen te liggen nu 'De Ruit' om Eindhoven niet doorgaat. De provinciale VVD-fractie pleitte er vorige week al voor de miljoenen voor deze randweg opnieuw te oormerken voor aanpassing van de N279 Veghel-Helmond en het doortrekken van de A77 vanaf knooppunt Rijkevoort.
Vooralsnog is niet bekend of een zogeheten 'provinciale gesprekstafel' gehouden zal worden om de mogelijkheden voor verlenging van de snelweg te bespreken.

[image=65414]

Uit de krant