Esther Boek.
Esther Boek.

Schrijfcafé: Welke schrijver zit er in jou verborgen?

Algemeen 449 keer gelezen

OSS | Ongeveer een miljoen Nederlanders zijn (creatief) schrijver of lopen met plannen om dit te worden. Heb jij ook dat mooie idee, maar kun je de woorden nog niet vinden? Wil jij je levensverhaal op papier zetten? Of ben je misschien al begonnen aan je boek, maar worstel je nog met de vorm? Samen met ervaren schrijfster Esther Boek heb je de mogelijkheid om een vervolg te geven aan jouw misschien wel lang gekoesterde droom binnen de veilige setting van een schrijfcafé. Kom dit voorjaar jouw verhalen delen bij Volksuniversiteit Oss.

De cursus Schrijfcafé is dit jaar ‘nieuw’ opgenomen in het voorjaarsprogramma van Volksuniversiteit Oss. Heb je al wat ervaring met schrijven maar vind je thuis niet de rust om alles op papier te zetten?

Wil je jouw verhalen delen met anderen maar wel nog in een veilige setting? Ben je benieuwd of dat wat je opschrijft, door lezers gewaardeerd zal worden? Vind je het prettig feedback te ontvangen om jouw schrijfniveau naar een hoger level te brengen? Dan is het schrijfcafé zeker wat voor jou. 

Vier weken lang samen schrijven aan de hand van een thema. De avond start met het losschudden van de hersenen middels een korte schrijfopdracht. Daarna kun je beginnen met jouw verhaal, je gedicht of bijvoorbeeld jouw familiegeschiedenis. Het genre waarin je schrijft bepaal jijzelf. 

Net als in een echt café, is er ook ruimte voor het gesprek. Lees voor wat je op papier hebt gezet en luister naar de tips die de andere cafébezoekers je kunnen geven. Esther Boek is de uitbater van dit schrijfcafé. Zij houdt een oogje op de goede sfeer, geeft een leidraad voor het schrijven aan de hand van een thema en staat haar cursisten bij met haar schrijfervaring en geeft tips en tops. 

Schrijfster Esther Boek
Esther van Boekel (1967) is geboren in Uden en opgegroeid in Volkel. Inmiddels woont ze in De Betuwe maar komt ze nog graag ‘thuis’ op haar geboortegrond. Onder haar pseudoniem Esther Boek heeft ze al meerdere titels op haar naam staan, waarvan haar debuut ‘Geen kind meer’ meteen een bestseller werd en waar verschillende tijdschriften, radio- en tv-programma’s aandacht voor hadden.

Al enkele jaren geeft ze de cursus ‘Schrijf je eigen boek’ bij verschillende Volksuniversiteiten en bibliotheken en haalt ze veel plezier uit het delen van haar kennis en het zien groeien van haar cursisten. 

Inschrijven via website
De cursus ‘Schrijfcafé’ bestaat uit vier bijeenkomsten. De eerste bijeenkomst staat gepland op donderdag 23 mei 2024 van 19.30 tot 22.00 uur. De kosten voor de cursus bedragen 109 euro. Inschrijven en meer informatie vind je op www.volksuniversiteitoss.nl (categorie ‘Persoonlijke ontwikkeling’).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant